Începe programul „Trenurile Soarelui”. Din 10 iunie, toate regiunile țării vor avea curse directe către litoral

Andra Daoud 07.06.2022, 20:46
Începe programul „Trenurile Soarelui”. Din 10 iunie, toate regiunile țării vor avea curse directe către litoral

Românii care vor să meargă pe litoral pot folosi trenul drept mijloc de transport. CFR introduce în circulație 40 de trenuri cu destinația litoral, iar programul „Trenurile Soarelui” urmează să înceapă pe 10 iunie. Românii din toate zonele țării vor avea la dispoziție legături pentru a ajunge fie la mare, fie în Delta Dunării. Cât durează programul și ce au transmis cei de la CFR.

Românii pot ajunge pe litoral cu „Trenurile Soarelui”

CFR introduce trenuri și legături către litoralul românesc, din toate zonele țării. Programul „Trenurile Soarelui” începe pe 10 iunie, iar locuitorii din Arad, Deva, Timișoara, Reșița, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău vor avea legături rapide din București către Constanța și invers.

În următoarele trei luni, 30 de trenuri directe (15 dus și 15 întors) vor pleca din principalele orașe ale țării cu destinația Constanța. La acestea se adaugă 18 treburi (9 dus, 9 întors), cu destinația Mangalia. În ceea ce privește legătura București – litoral, dunt 38 de trenuri la dispoziția călătorilor. O parte dintre ele pleacă din Gara de Nord, o parte din Gara Băneasa și unul din Gara Obor.

Pe întreaga durată a sezonului estival, românii pot ajunge cu trenul și în Delta Dunării. Din 11 iunie, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor merge pe ruta București Nord – Tulcea și retur.

Incepe programul Trenurile Soarelui. Din 10 iunie, toate regiunile tarii vor avea curse directe catre litoral
Trenurile Soarelui incep sa circule din 10 iunie

Cât durează drumul spre mare și cât costă biletul

Cei de la CFR au transmis că drumul de la București la Constanța cu trenul durează 2 ore și 20 de minute. La acesta se adaugă timpul călătoriei din alt oraș până în București, dacă este cazul. Prețul unui bilet la clasa a 2-a, pe ruta București Nord – Constanța este cuprins între 30 și 60 de lei, în funcție de trenul cu care călătoriți, cel mai scump bilet fiind la trenurile InterRegio.

De asemenea, călătorii pot beneficia de unele reduceri: 5% dacă biletul este cumpărat online sau de la automatele de vânzări de bilete din gări, 10% dacă este cumpărat un bilet dus-întors, respectiv până la 10% dacă este cumpărat un bilet anticipat.

Elevii români pot circula gratuit cu trenul, în timp ce studenții au reducere 50% din prețul biletului la vagoanele de la clasa a 2-a. De asemenea, românii aflați pe litoral pot călători între stațiuni, de la Constanța la Mangalia, cu trenuri InterRegio, iar prețul biletelor este la tarif de tren Regio.

CFR a reintrodus, în 2022, după o pauză de trei ani, trenurile internaționale care merg în Bulgaria și Turcia. Acestea circulă până la începutul lunii octombrie, iar destinațiile sunt Sofia, Varna și Istanbul. Trenul care merge în Turcia are și un vagon cușetă, iar călătoria din București până în orașul din Turcia durează 18 ore și jumătate și costă 53 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe