Incendiu puternic la spitalul din Gătaia, Timiș. A fost activat Planul Roșu de intervenție. 41 de persoane evacuate

Cătălina Burghelea 23.11.2021, 08:24
Incendiu puternic la spitalul din Gătaia, Timiș. A fost activat Planul Roșu de intervenție. 41 de persoane evacuate

Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș, în această dimineață. 41 de persoane au fost evacuate din unitatea medicală. Se pare că o saltea a luat foc. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș

A luat foc Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. 41 de persoane, atât pacienți, cât și cadre medicale, au fost evacuate. La nivelul județului Timiș, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Plan Roșu de intervenție

Încă un spital din România a luat foc în pandemie. De data aceasta este vorba de Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș. 41 de persoane, pacienți și angajați, au fost evacuate.

Un apel la 112, în jurul orei 07:40, a dat alarma. La Spitalul de Psihiatrie din Gătaia a izbucnit un incendiu. Pompierii ajunși la fața locului au constatat faptul că flăcările au pornit de la o saltea, aprinsă chiar de unul dintre pacienți cu ajutorul unei brichete, a anunțat ISU Timiș. Incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, ci erau doar degajări de fum.

48 de pompieri au ajuns la fața locului

La Spitalul de Psihiatrie din Gătaia s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări mecanice, două autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, șapte echipaje SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă, au mai spus reprezentanții ISU Timiș. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

”ISU Timiș – ora 07:17, am fost anunțați despre producerea unui incendiu într-un salon la parterul unui pavilion aparținând Spitalului de Psihiatrie Gătaia.

La nivelul județului Timiș, începând cu ora 07:20, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

La fața locului s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Ajunși la fața locului, incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum.

Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor de la fața locului, echipajele au constatat că incendiul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator.”, au spus reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

ISU Timiș anunță că nu mai există pericole

În momentul de față, pompierii cercetează atent zona, pentru a vedea dacă totul este în regulă și pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incendiului.

„În acest moment, nu mai există pericole. Pompierii efectuează cercetări pentru a identifica cauza producerii incendiului”, a precizat ISU Timiș.

Un pacient a dat foc la o saltea

Diana Bucure Sas, director de îngrijire medicale, a declarat, pentru Antena 3, cum a luat foc salonul medical. Se pare că un pacient care se afla la izolator ar fi cerut unui alt coleg, pe geam, o brichetă, cu care a a dat foc la saltea.

”Aveam un pacient la izolator, care a cerut unui alt coleg, pe geam, o brichetă. Cu bricheta a dat foc la saltea. Nu s-a întâmplat nimic. Salteaua fiind de spumă a fumegat foarte tare, asistentele și infirmierele au scot toți pacienții și i-au mutat în pavilionul alăturat”, a explicat Diana Bucure Sas, la Antena 3.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...