Incendiu masiv la o centrală termică din Satu Mare. Trei ore a durat intervenția pompierilor

Badea Violeta 19.02.2023, 09:10
Incendiu masiv la o centrală termică din Satu Mare. Trei ore a durat intervenția pompierilor

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă noapte, la o centrală termică a unei locuinţe din Satu Mare. Asfel, flăcările au cuprins și un atelier mecanic aflat în zonă. Din fericire, însă, pompierii s-au prezentat repede la fața locului și au reuşit să îndepărteze pericolul propagării focului la locuinţele învecinate. Nu mai puțin de trei ore a durat intervenția acestora!

Incendiu puternic la o centrală termică din Satu Mare

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă noapte, în Satu Mare, la o centrală termică a unei locuințe de pe strada Lunca Sighet. În scurt timp, flăcările uriașe au cuprins și un atelier mecanic aflat în apropiere, dar și acoperişul unei case din vecinătate.

Gospodarii au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112 când au observat norul uriaş de fum ce s-a ridicat deasupra locuințelor lor. În plus, flăcările ameninţau să se extindă şi la alte case din apropiere.

Astfel, în scurt timp, la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare. Pompierii au intervenit de urgență cu apă şi spumă pentru a lichida focul care se extinsese pe o suprafaţă însemnată.

„Intervenția a fost îngreunată din cauza vântului puternic și a faptului ca hidranții stradali din zonă nu au funcționat la parametrii necesari alimentării cu apă a autospecialelor.”, a transmis ISU Satu Mare.

Citește și Incendiu puternic la un loc de joacă din București. Primarul Sectorului 3 a dezvăluit cine sunt vinovații. Video!

Incendiu la o centrala termica din Satu Mare. Sursa foto
Incendiu la o centrala termica din Satu Mare. Sursa foto: ISU Satu Mare

„După mai bine de 3 ore incendiul a fost lichidat”

Potrivit celor de la ISU Satu Mare, intervenția a durat nu mai puțin de trei ore. Autoritățile bănuiesc că incendiul a izbucnit din cauza unui jar sau a unei scântei purtate de vânt. Cauza exactă urmează să fie stabilită de către specialiști, în urma unor verificări.

„După mai bine de 3 ore incendiul a fost lichidat, înaintea propagării acestuia la construcţiile din vecinătate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jar sau scântei purtate de vânt, locul focarului fiind centrala termică.

Pagubele materiale înregistrate în urma evenimentului constau în arderea integrală a acoperişului a celor trei anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi cu bunurile depozitate respectiv utilaje mecanice, 5 metri cub de lemn şi acoperişul casei din vecinătate pe o suprafaţă de 2 metri pătraţi”, mai precizează sursa citată.

Citește și Incendiu la un spital din Cluj Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...