Incendiu în cartierul Rahova din București. Sunt degajări mari de fum, pompierii intervin de urgență

Andrei Simion 20.03.2023, 09:53
Incendiu în cartierul Rahova din București. Sunt degajări mari de fum, pompierii intervin de urgență

Un incendiu a izbucnit, luni dimineață, într-un bloc aflat în cartierul Rahova din București. Au fost înregistrate degajări mari de fum, iar pompierii au intervenit de urgență. Două persoane primesc îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică.

Incendiu în Capitală

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au transmis că incendiul a fost lichidat și că flăcările au afectat doar terasa blocului.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la terasa unui bloc în reabilitare, situat în str. Ene Modoran, sec.5. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp la nivelul acoperișului.

Au fost alertate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Salvatorii și 2 ambulanțe SMURD.

În acest moment incendiul este lichidat, două cu persoane cu atac de panică sunt în grija ambulanțelor. A fost afectată doar terasa blocului.”, a transmis ISU printr-un comunicat oficial.

Incendiu în Rahova
Incendiu în Rahova

Un alt incendiu în Rahova, în urmă cu un an

Un alt incendiu a avut loc în Rahova în urmă cu un an, pe 22 martie, la centrul comercial Prosper. Flăcările au pornit de pe acoperiș, dar din cauza vântului s-au extins la toată clădirea și au cuprins și un bloc de locuințe.

„Sunt degajări mari de fum influențate de vântul puternic, motiv pentru care le solicităm locuitorilor din zonă închiderea ferestrelor”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

De altfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență le-a cerut oamenilor să se adăpostească, printr-un mesaj RO-ALERT, în contextul în care au fost înregistrate degajări mari de fum. Peste 200 de clienți și angajați au fost evacuați de urgență.

Centrul comercial Prosper, care are o suprafață totală de 1.200 de metri pătrați, a fost distrus atunci de flăcări. Autoritățile au informat că nu au fost înregistrate victime.

Urmăriți Impact.ro și pe