Încă două cutremure în România! Seismologii fac anunțul crunt: urmează cel mai mare din ultimii 40 de ani

Madlen Moraru / 12.06.2020, 10:53
Încă două cutremure în România! Seismologii fac anunțul crunt: urmează cel mai mare din ultimii 40 de ani

Urmează încă mai multe cutremure majore pentru România. Seismele resimțite ar putea avea un impact foarte mare pe teritoriul țării noastre. Este vorba și despre cel mai mare astfel de cutremur din ultimii 40 de ani. De curând au avut loc și alte două cutremure întregistrate la noi de către specialiști.

Încă două cutremure în România!

Seismologii de la noi sunt de părere că vor mai exista două cutremure în România care vor fi resimțite foarte serios. Avertismentul vine după ce și în noaptea de joi spre vineri, adică 11 spre 12 iunie 2020, au fost înregistrate două astfel de seisme. A fost vorba despre două cutremure cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, anunță ciao.ro.

Încă două cutremure în România! Seismologii fac anunțul crunt urmează cel mai mare din ultimii 40 de ani
În România ar putea să urmeze încă două seisme majore în următorea perioadă

În cazul primului seism a fost vorba despre o adâncime de 122 de kilometri, și s-a produs la ora 00:30. Al doilea seism a fost la ora 3:59 și a fost înregistrat la o adâncime de 117 kilometri. Al doilea cutremur putut fi resimțit în zone ale țării noastre precum Brașov, Iași, Bacău, dar și București.

Seismologii fac anunțul crunt: urmează cel mai mare din ultimii 40 de ani

În cazul episoadelor de cutremure ce par să lovească tot mai des România a vorbit și cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu. Și pe data de 2 iunie 2020 a avut loc un cutremur, fiind înregistrat la ora 14:12, tot în zona Vrancea. Aparatele de detectare ale undelor au înregistrat magnitudinea de 4.5 pe scara Richter, alături de o adâncime de 101 kilometri. Cel mai puternic cutremur din acest an a fost cel de pe data de 31 ianuarie 2020, când s-a produs un seism de 5,2 pe scara Richter. Va urma însă un cutremur mult mai serios de atât, despre care a făcut referire și seismologul român. Seismul respectiv ar putea atinge chiar 7.9 grade, până la 8 pe scara Richter.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a transmis Gheorghe Mărmureanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI