În ce pot investi românii începând de miercuri, 21 iunie 2023. Anunțul venit de la Ministerul Finanţelor, ce dobânzi sunt

Badea Violeta 21.06.2023, 08:31
În ce pot investi românii începând de miercuri, 21 iunie 2023. Anunțul venit de la Ministerul Finanţelor, ce dobânzi sunt

Dispui de o sumă importantă de bani şi nu intenționezi să o utilizezi în acest moment? Ei bine, atunci ai putea să o investești. Și nu, nu trebuie să ai nicio idee de afacere pe care să o pui pe picioare. Vezi mai jos ce poți face cu banii începând de miercuri, 21 iunie 2021. Ministerul Finanţelor a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.

Ministerul Finanţelor, anunţ important pentru români

În cazul în care ai o sumă importantă de bani și nu știi ce să faci cu ea, Ministerul Finanțelor îți recomandă să o investești. Chiar începând de astăzi, 21 iunie, poți cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,50%, respectiv 7,3%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, mai precizează Ministerul Finanţelor.

„Titlurile de stat pot fi o alternativă foarte bună la depozitele bancare, pentru că sunt fără risc și veniturile nu se impozitează. Tocmai de aceea, din 2018 și până acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor să le aducă venituri suplimentare și au subscris peste 28 miliarde de lei.

Cu dobânzi de la 6,50% la 7,30%, investițiile în titluri de stat oferă confortul de a ști exact cât va câștiga cel care investește și în cât timp.

Deci sunt o ocazie foarte bună pentru cei care vor să conserve puterea de cumpărare a banilor, fiind o sursă garantată de venit pasiv”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Citește și ”Bitcoin este o bulă” – profeția unui mare economist despre investițiile în criptomonede!

In ce sa investesti
In ce sa investesti

Cine poate achiziționa titluri de stat

Între 21 iunie şi 13 iulie 2023, titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

În perioada 21 iunie – 14 iulie 2023 pot fi cumpărate de la sediul unităților Trezoreriei Statului, iar între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban și 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, pot fi achiziționate prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Citește și România oprește investițiile Ungariei în Transilvania. Anunțul făcut de MAE!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...