În ce condiții ar putea reveni mai repede românii la viața normală. Anunțul făcut de președintele Iohannis

Andrei Cezar 27.05.2020, 15:26

Veste bună pentru români, venită chiar de la Palatul Cotroceni. Am putea reveni la o viață normală mai repede decât ne-am fi închipuit. Președintele Klaus Iohannis este de părere că, dacă oamenii vor respecta regulile de distanțare fizică și de igienă și vor purta măști va fi posibilă o ridicare mai rapidă a cât mai multor restricții.

Anunțul făcut de președintele Iohannis privind revenirea la o viață normală

Șeful statului a vorbit miercuri, în contextul pandemiei de coronavirus, despre posibilitatea ca românii să revină cât mai curând la o viață normală. Acest lucru este posibil doar dacă sunt respectate măsurile luate de autorități, este de părere președintele.

„Țin să fac unele precizări legate de evoluția epidemiei generată de noul coronavirus. Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creșteri, urmate de scăderi ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili. Dacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și păstrăm distanța vom scădea foarte mult numărul îmbolnăvirilor și vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”, a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit Antena3.ro

În ce condiții ar putea reveni mai repede românii la viața normală. Anunțul făcut de președintele Iohannis
În ce condiții ar putea reveni mai repede românii la viața normală. Anunțul făcut de președintele Iohannis

Realxarea unor măsrui de la 1 iunie

Așa cum a fost stabilit în perioada stării de urgență, România a trecut la starea de alertă etapizat. Astfel, din 15 mai au fost relaxate mai multe măsuri precum cele legate de libertatea de circulație în interiorul localităților, redeschiderea cabinetelor stomatologice și frizeriilor, dar și permisiunea de a circula între localități cu declarație pe proprie răspundere.

Începând cu 1 iunie, autoritățile sunt dispuse să ridice o nouă serie de restricții, însă totul va depinde de evaluarea rezultatelor privind răspândirea virusului de la 15 mai încoace. Printre acestea amintim redeschiderea, în anumite condiții, a teraselor, nu și a restaurantelor,însă. Iar din 15 iunie, plajele ar putea să se deschidă și ele.

La sfârșitul acestei săptămânni este anunțat rezultatul evaluării.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe