EXCLUSIV

În casa lui Ion Dichiseanu, totul a rămas neatins de doi ani. Simona Florescu: „Mă aștept ca Dichi să-mi apară în față”. Ce eveniment pregătește în memoria actorului EXCLUSIV

Alexandru Catalan 08.05.2023, 20:48
În casa lui Ion Dichiseanu, totul a rămas neatins de doi ani. Simona Florescu: „Mă aștept ca Dichi să-mi apară în față”. Ce eveniment pregătește în memoria actorului  EXCLUSIV

Solista Simona Dichiseanu Florescu, cea care i-a fost mai bine de 20 de ani parteneră de viață îndrăgitului Ion Dichiseanu, e departe de a se fi obișnuit cu „plecarea” lui din această lume. Ea ne-a vorbit, pe larg, exclusiv pentru Impact.ro, despre marele eveniment pe care îl pregătește, alături de fiica ei, Ioana, în memoria actorului.

Ce mare eveniment va avea loc, în memoria regretatului actor Ion Dichiseanu

Simona Florescu și fiica ei, Ioana Dichiseanu, au intrat deja în febra pregătirilor pentru Festivalul ”Ion Dichiseanu”, ajuns la cea de a doua ediție și care se va desfășura în perioada 19 și 21 mai, la Adjud, orașul natal al marelui actor. Iar ediția de săptămâna viitoare trebuie să iasă cu atât mai bine, cu cât în toamnă Ion Dichiseanu ar fi împlinit 90 de ani.

În casa lui Ion Dichiseanu, totul a rămas neatins de doi ani. Simona Florescu: „Mă aștept ca Dichi să-mi apară în față”. Ce eveniment pregătește în memoria actorului  EXCLUSIV
Ion Dichiseanu, alături de două dintre cele mai dragi femei din viața sa, Simona (în stânga) și fiica sa, Ioana

”Lipsește ceva în viețile noastre. Ceva de neînlocuit”

„Niciodată lucrurile nu vor mai sta la fel ca atunci când ”Dichi” al nostru trăia. Lipsește ceva în viețile noastre. Ceva de neînlocuit!”, a declarat Simona Dichiseanu Florescu pentru Impact.ro.

Solista spune că, și acum, la doi ani de la dureroasa despărțire, atunci când intră în casa care le-a fost cândva cămin conjugal nu poate evita întâlnirea cu cele mai frumoase amintiri.

„Ioana, fiica noastră, a ales să păstreze totul intact, din ceea ce au legătură cu Ion Dichiseanu. Așa că șapca lui de marinar e tot la locul ei, așa cum o știu de ani buni. Iar agenda sa, pe care-și nota programul zilei, e la locul ei, pe birou. Când trec pe acasă nu e de mirare că mă aștept ca ”Dichi” să-mi apară în față, în orice moment, deși știu că acest lucru nu mai e din păcate posibil”.

Florin Piersic a confirmat participarea la ediția din acest an a Festivalului ”Ion Dichiseanu”

Pe de altă parte, evenimentul care va fi organizat săptămâna viitoare, le va da ocazia spectatorilor să se întâlnească și cu un alt mare actor al scenei românești, Florin Piersic.

„El va fi anul acesta alături de noi, fiindcă anul trecut nu a reușit să facă acest lucru. Va exista în cadrul festivalului un moment cu totul special în care Florin Piersic va vorbi circa două ore despre prietenia și colegialitatea care au existat între ei. Fiindcă ”Dichi” al nostru și Florin Piersic au jucat împreună în multe filme. Ar fi suficient să reamintesc, spre exemplu, de Trandafirul galben și de Misterele Bucureștiului, dar și despre Racolarea, un film produs în ultimii ani ai regimului comunist”, mai spune Simona Dichiseanu Florescu.

Florin Piersic și Ion Dichiseanu, cei mai șarmanți actori ai anilor 70

Simona Florescu a reamintit și faptul că cei doi mari actori, considerați în anii `70 cei mai frumoși bărbați din România, au și cântat împreună, regretatul regizor Alexandru Bocăneț având ideea unui cuplet muzical, care s-a dovedit unul de succes.

Așteptăm cu mult interes această întâlnire cu Florin Piersic, pentru că va fi un moment aparte, așa acum îl știm noi toți, în care cu siguranță vom afla lucruri pe care nu le-am știut până astăzi și care fac bine tuturor”, adaugă solista.

Fiica lui Ion Dichiseanu își lansează primul album de muzică fado

Una dintre surprizele festivalului are legătură cu lansarea primului album, de fado, al Ioanei Dichiseanu, fiica marelui artist și a Simonei Dichiseanu Florescu, cunoscută fiind pasiunea acesteia pentru acest stil muzical portughez.

Ion Dichiseanu, actorul care s-a stins din viață pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani, în urma unei pneumonii, a avut reputația unui Don Juan autohton. De altfel, povestea lui de iubire cu diva iberică Sarita Montiel a rămas încă vie în amintirea multor generații de telespectatori români.

Urmăriți Impact.ro și pe