Imran Khan, fostul premier al Pakistanului, a fost împușcat. S-a întâmplat timpul unui marș de protest în Lahore

Elena Avramescu 03.11.2022, 17:54
Imran Khan, fostul premier al Pakistanului, a fost împușcat. S-a întâmplat timpul unui marș de protest în Lahore

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost împuşcat joi în picior, iar incidentul s-a petrecut în timpul unui marş în Lahore, relatează AFP. Însă asta nu este tot deoarece un presupus atacator a fost ucis, în timp ce un alt bărbat a fost reţinut. Din primele informații se presupune că a fost vorba despre o tentativă de asasinat.

Imran Khan, împușcat în picior

Totul a început atunci când Imran Khan conducea un marş de protest spre Islamabad cu scopul de a solicita alegeri anticipate, iar atacul a avut loc Wazirabad, la aproximativ 200 km de capitala Islamabad.

Khan a avut ghinionul să fie rănit la picior, însă acum se află în afara pericolului, informație furnizată de media pakistaneze. Ulterior, fostul prim-ministru a fost internat la spital iar acum starea sa este stabilă, a notat consilierul său Fawad Chawdry.

Postul ARY News a menționat că a fost vorba de o „tentativă de asasinat”.

În plus, se pare că mai mulţi militanţi ai formaţiunii lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), care călătoreau în acelaşi camion, au fost şi ei răniţi. Atacatorul a reușit să deschidă focul cu ajutorul unei arme automate, conform declarațiilor unui coleg de partid al fostului premier. În cele din urmă, bărbatul bănuit că l-a atacat pe politician a fost ucis iar un altul a fost reţinut de poliţie.

Imran Khan a fost demis de Adunarea naţională printr-o moţiune de cenzură în luna aprilie a acestui an, însă se bucură chiar și în prezent de un sprijin major din partea populaţiei. Astfel că din luna aprilie, acesta s-a ocupat cu organizarea mai multor adunări în ţară pentru a face presiuni asupra coaliţiei aflate la putere şi a obţine alegeri anticipate.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a făcut câteva declarații după acest incident, condamnând atacul şi chiar a ordonat ministrului de interne să lanseze imediat o anchetă.

Ceea ce a surprins pe toată lumea în timpul incidentului a fost faptul că un bărbat aflat în mulțime a sărit pe atacator în momentul în care a început să tragă, iar acum este văzut ca un veritabil erou pe rețelele de socializare. În plus, imediat după toate acestea bărbatul a fost purtat pe brațe de cei aflați la fața locului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...