Imagini spectaculoase cu Duster-ul cu şenile al jandarmilor montani de la Rânca

Elena Avramescu 10.12.2021, 16:23
Imagini spectaculoase cu Duster-ul cu şenile al jandarmilor montani de la Rânca

Jandarmii montani din staţiunea Rânca, din judeţul Gorj, se pot lauda cu un autovehicul Dacia Duster cu şenile ce va fi utilizat pentru intervenţiile din zona montană. Astfel că postul de Jandarmi Montan Rânca a fost dotat cu un astfel de autorusim, fiind primul de acest gen aflat în utilizarea structurilor montane de jandarmi din judeţul Gorj.

Imagini spectaculoase cu Duster-ul cu şenile al jandarmilor montani de la Rânca

Autoturismul dotat cu kit-ul de şenile are o gardă la sol crescută, iar schimbarea şenilelor cu roţile de rulaj sau invers se poate efectua într-un timp redus, operaţiune care se poate efectua chiar în zona montană.

Un astfel de autoturism dotat cu şenile a fost testat chiar în zona montană Rânca de producător, iar la aceste testări au participat şi specialişti din cadrul Jandarmeriei Gorj, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, potrivit Adevărul.

Imagini spectaculoase cu Duster-ul cu senile al jandarmilor montani de la Ranca
Duster cu senile

Pe lângă asta, jandarmii din zona Rânca mai au în dotare o altă maşină de teren, fiind vorba despre un snowmobil şi un ATV.

Postul de jandarmi montan Rânca mai are în dotare încă un autoturism Dacia Duster cu roţi de rulaj, snowmobil şi ATV, iar acest autoturism dotat cu şenile va contribui la reducerea timpilor de intervenţie a jandarmilor montani din Rânca la solicitările turiştilor, întrucât acesta se poate deplasa pe traseele greu accesibile din zona montană, pe pârtiile de schi, în condiţiile cele mai dificile, zăpadă, noroi), a mai spus Alin Ivan, potrivit sursei citate.

Jandarmilor montani din Rânca au, printre mai multe atribuții, și menţinerea ordinii publice în zona montană, pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele de agrement, căutarea şi descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană, precum şi soluţionarea apelurilor primite prin sistemul unic de urgenţă 112.

Imagini spectaculoase cu Duster-ul cu senile al jandarmilor montani de la Ranca
Duster
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...