Imaginea cu Soarele care râde. Ce se vede, de fapt, în ultima fotografie obținută de NASA

Stan Filon 29.10.2022, 17:22
Imaginea cu Soarele care râde. Ce se vede, de fapt, în ultima fotografie obținută de NASA

O imagine care a surprins soarele face înconjurul pământului. Aceasta pare a fi ruptă parcă dintr-un desen animat, unde astrul surâde mereu. Cea care a pus la dispoziție imaginea cu soarele care râde a fost chiar Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA).

Imaginea cu Soarele care râde

Așadar, o imagine cu soarele care râde a fost captată de un satelit care aparține NASA. Ea a fost publicată pe rețelele sociale ale NASA și preluată de toată presa din lume. În fotografia respectivă, soarele chiar pare că râde, însă specialiștii au o explicație și chiar spun că zâmbetul s-ar putea să nu fie chiar de bun augur pentru omenire.

Așa-zișii ochi zâmbitori ai soarelui, din fotografia surprinsă de satelitul NASA, sunt de fapt găuri coronale, locurile unde exploziile rapide de vânt solar țâșnesc în spațiu. Fenomenul ar putea produce aurore pe Terra, relatează The Guardian.

Imaginea cu Soarele care rade
Imaginea cu Soarele care rade

Ce sunt, de fapt, așa-zișii ochi ai soarelui

„Observatorul de dinamică solară de la NASA a surprins soarele „zâmbind.” Văzute în lumina ultravioletă, aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute ca găuri coronare și sunt regiuni în care vântul solar rapid țâșnește în spațiu”, este mesajul care însoțește postarea de pe Twitter a NASA.

Observatorul de dinamică solară este o misiune a NASA lansată în februarie 2010 care are ca scop investigarea modului în care este creată activitatea solară și cum determină aceasta vremea în spațiu. Observatorul măsoară interiorul soarelui, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie. Fotografia publicată de NASA a stârnit o mulțime de reacții online, mulți comparând imaginea cu un dovleac sculptat de Halloween sau cu un leu, dar au fost și unii care au spus că soarele pare a fi un biscuite de ciocolată.

Cum afectează furtuna solară pământul

Cu toate acestea, așa-zisul zâmbet al soarelui s-ar putea să nu fie tocmai benefic pentru oameni. Experții avertizează că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care va lovi pământul în decursul zile de zâmbătă.  Furtunile solare sunt o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al pământului.

Printre posibilele efecte ale furtunilor solare se numără fluctuații ale semnalelor transmise prin satelit, dar și ale rețelelor electrice. Cu toate acestea, efectul benefic este faptul că furtunile de soare măresc vizibilitatea luminilor polare, cum este Aurora boreală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...