Ilie Năstase, despre eșecul Simonei Halep la US Open: „Trebuie să-și ia o pauză”

Gabriel Peneș 02.09.2022, 16:27
Ilie Năstase, despre eșecul Simonei Halep la US Open: „Trebuie să-și ia o pauză”

Ilie Năstase, despre eșecul Simonei Halep la US Open. Jucătoarea din Constanța a fost eliminată în mod neașteptat, încă din primul tur al turneului de Grand Slam de la New York. Ea a pierdut în fața unei ucrainence venită din calificări, Daria Snigur. Ilie Năstase, câștigător al competiției în 1972 a încercat să găsească o explicație pentru înfrângerea româncei.

Ilie Năstase, despre eșecul Simonei Halep la US Open

Ilie Năstase, despre eșecul Simonei Halep la US Open. Jucătoarea română a pierdut în primul tur al turneului de Grand Slam în fața unei ucrainence venită din calificări, Daria Snigur. Halep a recunoscut la finalul partidei că a fost surpinsă de jocul acesteia și n-a putut găsi soluții pentru a-l contracara.

Supărat de eșecul campioanei noastre, Ilie Năstase și-a vărsat nervii pe antrenorul româncei, francezul Patrick Mouratoglou. Primul lider ATP din istorie l-a acuzat pe acesta că nu se pricepe la tenis, mai ales că nu a fost și un jucător cu vreo performanță notabilă

„De ce nu o sunați pe ea (n.r. – pe Halep) să o întrebați ce s-a întâmplat? Are părinți, are antrenor… Eu de băiatul ăsta, de antrenor, nu am am auzit ca jucător. Cred că nu a jucat nici la turnee satelit. Înțelegi?

Poate că este un antrenor bun, nu știu, dar la tenis nu cred că se pricepe, după mine, mintea mea… Am văzut că el îi critică pe Nadal, că nu știu cum nu dă, pe Federer, că nu știu ce naiba face. El ce știe să dea? Că văd că îi critică pe toți?”, a răbufnit Ilie Năstase în exclusivitate pentru playtech.ro.

Ilie Năstase, despre eșecul Simonei Halep la US Open: „Trebuie să-și ia o pauză”
Simona Halep a fost doborâtă încă din primul tur, la US Open, de o jucătoare venită din calificări

„Trebuie să-și ia o pauză”

Ilie Năstase, câștigător la US Open în 1972, pe vremea când competiția de desfășura la Forest Hills, o pusese în gardă pe Halep, înaintea turneului, în legătură cu umiditatea ce face viață grea sportivilor, alături de căldura din New York, din această perioadă a anului.

„La US Open este foarte greu, mai ales în perioada asta. Marea problemă nu este căldura, care este totuși un factor important, cât umiditatea. În fiecare an sunt câțiva jucători care cedează și abandonează și sigur vor fi și anul acesta.

Depinde de fiecare cum și-a pregătit turneul. Unii nu joacă deloc, alții joacă mai mult… Fiecare cum crede că este mai bine înaintea unui turneu de Grand Slam”, a declarat fostul jucător mare jucător de tenis pentru sursa citată.

„Un asemenea eșec este foarte greu de gestionat”

După înfrângerea Simonei, cel poreclit „Nasty”  declarat că s-a văzut că Halep a fost afectată de temperatură și, mai ales, de umiditate.

„Se întâmplă să pierzi în fața unei jucătoare care nu are valoare. Se întâmplă! Dar să știi că jucătoarea din Ucraina nu a jucat deloc rău. Eu am văzut pe fața lui Halep că era obosită și că resimte temperatura și, mai ales, umiditatea. Asta afectează tot: creierul, mușchii…

Te face să fii altă persoană! Acolo zici că plutești, așa simți. Așa am simțit și eu când am jucat la US Open. Trebuie să o întrebați și pe ea ce s-a întâmpla”, a declarat fostul jucător de legendă al României, în exclusivitate pentru playtech.ro.

El a adăugat că un asemenea eșec e greu de gestionat psihic, iar cel mai bun lucru pentru Halep ar fi să-și ia o pauză.

„Ea știe cel mai bine. Un asemenea eșec este foarte greu de gestionat. Trebuie să-și ia o pauză și o să-și revină. Psihic este greu să depășești un astfel de moment”, a mai spus Ilie Năstase, potrivit aceleiași surse.

Potrivit ProSport, Simona Halep ar mai fi rămas în New York și după eliminarea din turneu, deși soțul ei, Toni Iuruc, s-ar fi întors în țară. Inclusiv echipa tehnică a jucătoarei ar fi revenit în Franța, dar Halep a preferat să se mai bucure de ospitalitatea cazării la fainosul hotel Renwick din metropola americană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....