ILFOV: Un polițist a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Daniela Alexandru / 12.01.2021, 19:44
ILFOV: Un polițist a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițist trimis în judecată. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în judecată un polițist din Ilfov, care este acuzat de trafic de influență și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Încă din 2015 polițistul, la data faptelor agent şef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Ilfov, a luat bani de la mai multe persoane ca să intervină pe lângă procurori sau polițiști pentru ameliorarea condițiilor răspunderii penale.

Polițist trimis în judecată

Polițistul este acuzat de DNA de trei fapte de trafic de influență și de o faptă pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În perioada 2015 – decembrie 2020, agentul de poliţie Bleja Cornel ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane sume de bani, lăsând să se înţeleagă că va interveni la procurori ori la poliţişti pentru a ameliora condiţiile răspunderii penale ori contravenţionale a unor rude ale celor dispuşi să plătească banii ceruţi.  Concret, în cursul anului 2015, agentul de poliţie Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro din care ar fi primit 10.000 de euro, de la o persoană, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru schimbarea încadrării juridice şi  cercetarea în stare de libertate a fiilor acesteia, care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat”, a transmis, marţi, DNA.

Fostul șef al Biroului Ordine Publică Măgurele a pretins 20.000 de euro ca să intervină pe lângă procurori

Potrivit DNA, în septembrie anul trecut, polițistul a cerut bani de la două persoane ca să îi influențeze pe polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ilfov să fie mai blânzi în cadrul unei contravenții. Persoana care a plătit voia să nu i se ridice dreptul de a conduce, deși fusese prinsă circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.

În perioada noiembrie-decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influenţă pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal în care acestea erau cercetate, respectiv obţinerea unei soluţii de condamnare cu suspendare şi evitarea anulării permisului de conducere. La data de 3 decembrie 2020 inculpatul a şi primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au mai precizat procurorii.

Polițistul a dat, fără drept, 90 de cartușe de calibrul 12 mm

De asemenea, potrivit DNA, inculpatul i-ar fi dat, fără drept, 90 de cartuşe calibrul 12 mm unei persoane, muniţie ce ar fi fost găsită și ridicată ulterior de ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Ilfov de la domiciliul acelei persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu inculpatul în stare de arest preventiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI