Îl mai ții minte pe Gheorghe Nichita, ex-primarul Iașiului care și-a spionat amanta? Ce i s-a întâmplat azi

Mirabela Vasile 29.09.2020, 14:24
Îl mai ții minte pe Gheorghe Nichita, ex-primarul Iașiului care și-a spionat amanta? Ce i s-a întâmplat azi

Ce s-a întâmplat cu ex-primarul Iașiului care și-a spionat amanta. Puțini își aduc aminte de fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita. Acesta a primit astăzi nu mai puțin de 5 ani și 2 luni de condamnare. Tribunalul Iași a decis marți, 29 septembrie, ca acesta să fie condamant în dosarul în care a fost acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de pe vremea când încă era la cârma orașului.

Ce s-a întâmplad de fapt cu ex-primarul Iașului care și-a spionat amanta. O nouă condamnare a bătut la ușă

Noua condamanare a venit pentru faptele de instigare a unor poliţişti locali din Iaşi pentru a-i supraveghea fosta amantă, Adina Samson. Sentința fostului edil vine după ce acesta a fost condamnat, definitiv, la Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. În dosarul „Amanta” a fost pedepsit şi Liviu Hliboceanu, fostul şef al Poliţiei Locale din Iaşi. Cei doi ar trebui să achite Primăriei Iaşi despăgubiri de peste 100.000 de lei.

Nichita a primit cinci ani si doua luni de inchisoare
Nichita a primit cinci ani si doua luni de inchisoare

Ce s-a întâmplat cu adevărat în dosar

”În perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzând de funcţia deţinută, respectiv primar al Municipiului Iaşi, l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale şi umane ale Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi. Concret, primarul Nichita Gheorghe l-a determinat pe directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Hliboceanu Liviu Mihai, să dispună personal sau cu ajutorul inculpatului Avârvarei Ştefan, funcţionarilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi, să efectueze activităţi de investigaţii în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane şi a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi şi producerii unei pagube în cuantum de 13.429,13 lei (prin folosirea resurselor materiale şi umane ale respectivei instituţii).”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

De altfel, pentru că a produs delictul, Nichita Gheorghe a obţinut informaţiile rezultate din activităţile de investigaţii în teren şi de supraveghere operativă, dar şi un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 58.142,85 lei, întrucât nu a mai fost nevoit să achite această sumă unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informaţiile respective.

”Tot în aceeaşi perioadă, inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai, în calitate de conducător al Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale şi umane ale Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi, în sensul că a menţinut poliţişti locali, angajaţi ai instituţiei pe care o conducea, în postul de pază a imobilului în care locuia inculpatul Nichita Gheorghe, deşi asemenea atribuţii nu reveneau în mod legal Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi. Urmare a acestei acţiuni, a fost creat un prejudiciu instituţiei publice de interes local şi corelativ un folos patrimonial necuvenit inculpatului Nichita Gheorghe în cuantum de 124.195,66 lei.”, se mai arată în comunicat

Urmăriți Impact.ro și pe