Iată noul model Honda HR-V e:HEV pentru Europa. Cât costă SUV-ul în România

Bogdan Bârliga 25.10.2021, 10:46
Iată noul model Honda HR-V e:HEV pentru Europa. Cât costă SUV-ul în România

Nouă generație Honda HR-V a fost prezentată recent și constructorul japonez a anunțat că vom avea o versiune dedicată piețelor europene.

SUV-ul nipon poate fi comandat în Europa doar în versiunea hybrid și primele unități vor fi livrate în România începând cu primăvara anului viitor.

Ce trebuie să știi despre Honda HR-V e:HEV

Noul model Honda HR-V păstrează dimensiunile vechii generații (lungime 4.340 mm, lățime 1.790 mm, înălțime 1582 mm, ampatament 2.610 mm), dar compania susține că interiorul a fost reconfigurat pentru a oferi mai mult spațiu ocupanților. Poziția de condus este cu 10 mm mai înaltă și a fost crescut spațiul pentru picioare, în spate, cu 35 mm.

Iata noul model Honda HR-V e:HEV pentru Europa. Cat costă SUV-ul in Romania

SUV-ul a primit 10 mm în plus pentru garda la sol și înaltimea acoperișului a fost redusă cu 20 mm. Noua generație HR-V cântărește 1380 kg și are o capacitate a rezervorului de 45 de litri.

Sistemul de propulsie este format dintr-un motor electric conectat cu un propulsor pe benzină i-VTEC de 1,5 litri și 107 CP. Puterea maximă a sistemului este de 131 CP și cuplu maxim de 253 Nm la 4.500 rpm. Honda HR-V e:HEV are nevoie de 10,6 secunde pentru realizarea reprizei de la 0 la 100 km/h și poate atinge o viteză maximă de 170 km/h. Consumul indicat de constructorul japonez indică o medie de 5,4 litri pentru 100 de km.

Iata noul model Honda HR-V e:HEV pentru Europa. Cat costă SUV-ul in Romania
Honda HR-V e:HEV

Honda HR-V e:HEV dispune de trei moduri de rulare prin care performanțele dinamice se schimbă constant, în mod automat, în funcție de condițiile de trafic. Dar,  sistemul mașinii poate fi modificat și cu ajutorul modurilor folosite și până acum de Honda – Sport, Econ și Normal.

Iata noul model Honda HR-V e:HEV pentru Europa. Cat costă SUV-ul in Romania
Honda HR-V e:HEV

Honda Sensing reprezintă un pachet de tehnologii de siguranţă și este echipare standard pe toată gama niponilor. În acest pachet sunt incluse sistemele de frânare în caz de coliziune (CMBS), menținere bandă circulație (LKAS), asistență părăsire carosabil (RDM), Low Speed Follow & Low Speed Brake, Cruise Control Adaptiv (ACC), recunoaștere semne circulație (TSR), avertizare unghi mort (BSI) și monitorizare trafic – mers înapoi (CTM).

Iata noul model Honda HR-V e:HEV pentru Europa. Cat costă SUV-ul in Romania
Honda HR-V e:HEV

La interior noul HR-V păstrează scaunele versatile Magic Seats, care oferă posibilitatea de a le rabata pentru o podea perfect plană cât și de a ridica șezutul pentru a transporta obiecte înalte. Consola centrală include sistemul de infotainment cu un ecran LCD tactil de 9 inch compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Cât costă Honda HR-V e:HEV în România

Noul SUV cu propulsie hybrid poate fi comandat la noi cu două variante de echipare: Advance și Advance Style. Diferența între cele două echipări este realizată prin oferta dotărilor standard.

Honda HR-V e:HEV cu echiparea Advance are un preț de pornire în România de 32.540 de euro. Pentru echiparea Advance Style prețul de pornire urcă la 35.450 de euro.

Configuratorul de pe site-ul importatorului îți permite să faci o comandă pentru Honda HR-V e:HEV, dar primele livrări vor începe în primăvara anului 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...