Iată cum arată Dacia Bigster în realitate. Viitorul SUV ce va fi produs în România a fost fotografiat la Praga

Bogdan Bârliga 04.02.2022, 12:36
Iată cum arată Dacia Bigster în realitate. Viitorul SUV ce va fi produs în România a fost fotografiat la Praga

O publicație din Cehia a reușit să obțină primele fotografii cu viitorul model Dacia Bigster în timp ce era pregătit pentru o prezentare.

SUV-ul ce va fi produs la uzina de la Mioveni a fost fotografiat fără camuflaj și a fost adus la Praga pentru a fi prezentat în cadrul unui eveniment dedicat dealerilor.

Prima fotografie fără camuflaj cu Dacia Bigster

Viitorul SUV pregătit de Dacia a fost fotografiat pe străzile din Praga fără camuflaj. Publicația auto.cz susține că modelul Dacia Bigster a fost adus în Cehia pentru a fi prezentat dealerilor și nu ar fi trebuit ca acest lucru să fie aflat.

Iată cum arată Dacia Bigster în realitate. Viitorul SUV ce va fi produs în România a fost fotografiat la Praga
Dacia Bigster / Sursa foto: www.auto.cz

Acest model fotografiat la Praga nu diferă foarte mult de ce am văzut în pozele oficiale oferite de Dacia la momentul când a prezentat conceptul Bigster.

Ce știm despre Dacia Bigster

Sub numele Bigster, Dacia a prezentat anul trecut conceptul unui SUV de 4,6 metri lungime prin care producătorul de la Mioveni prefigurează soluția propusă de companie pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

Pregătește Dacia un nou model? Iată cum arată conceptul Evolut
Dacia Bigster Concept

Dacia susține că Bigster are dimensiuni generoase și acesta va fi un SUV cu valențe off-road, iar caroserie va prezenta piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Iată cum arată Dacia Bigster în realitate. Viitorul SUV ce va fi produs în România a fost fotografiat la Praga

Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Interiorul este printre cele mai spațioase din acest segment.

Cum arată interiorul

În spatele volanului Dacia Bigster dispune de un display digital de mari dimensiuni, în timp ce pe bord, deasupra consolei centrale, se întâlnește un display, care pare a fi tactil, de mari dimensiuni.

Noul bord al Dacia Bigster este cu totul revoluționar în cadrul companiei

Tot în cadrul bordului se poate observa volanul cu patru spițe, cu totul nou. Acesta nu prezintă butoane sau inserții de o altă culoare.

Ce motoare va avea Dacia Bigster

Dacia a pregătit inițial un sistem de propulsie hybrid 1.6 E-Tech pentru Jogger și intenționa să ofere această motorizare și pentru Bigster.

Sistemul hybird 1.6 E-Tech (HR16) care trebuia să echipeze Dacia Jogger era format dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două unități electrice (una cu rol de starter-generator). Acest sistem dezvolta 140 CP și era alimentat de o baterie cu o capacitate de 1,2 kWh.

Dar în luna noiembrie 2021 șeful departamentului de inginerie din cadrul Renault, Gilles le Borgne, a declarat pentru largus.fr că s-a decis înlocuirea sistemului menționat mai sus cu unul nou denumit 1.8 E-Tech (HR18). Acest nou sistem va avea un motor de 1,8 litri cu o putere mai mare și va permite trecerea la ciclul Atkinson.

Când intră în producție Dacia Bigster

După lansarea noilor Logan, Sandero și Spring planurile Dacia prevăd  introducerea altor 3 noi modele în gamă până în anul 2025 și cu siguranță noul SUV de segment C va fi prezentat oficial până atunci.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...