Iași: Tragedie imensă, după ce un bărbat s-a întors din Germania pentru a-și îngropa tatăl decedat de curând, însă a murit și el, chiar lângă mormântul părintelui. Localnicii sunt în șoc

Elena Avramescu 11.02.2021, 12:25
Iași: Tragedie imensă, după ce un bărbat s-a întors din Germania pentru a-și îngropa tatăl decedat de curând, însă a murit și el, chiar lângă mormântul părintelui. Localnicii sunt în șoc

Un bărbat s-a întors din Germania pentru a-și îngropa tatăl. Tragedie fără margini pentru o familie din județul Iași, care se confruntă cu două decese succesive. Totul a început atunci când un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna ieșeană Șcheia, a decedat la data de 8 februarie 2021. Soția sa a sunat la 112 și a declarat faptul că soțului ei, Dumitru, i s-a făcut rău cu o zi înainte și că decedase.

Un bărbat s-a întors din Germania pentru a-și îngropa tatăl

Pe 7 februarie 2021, l-am lăsat pe soțul meu în dormitorul din casă. Acestuia i s-a făcut rău. Eu am ieșit din casă și, când m-am întors, am văzut că soțul meu nu mai respira, a povestit femeia polițiștilor ieșeni.

La scurt timp după au ajuns echipaje medicale și de Poliție, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru decât să constate decesul bărbatului. Imediat după, cadavrul bărbatului a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru a se efectua necropsia. Plină de durere, soția acestuia și-a anunțat fiul, pe Benoni, în vârstă de 42 de ani, de tragedia care s-a abătut asupra lor. Astfel că bărbatul a plecat de la locul de muncă din Germania, luându-și liber, și a venit de urgență la casa părintească din comuna ieșeană Șcheia.

Astfel, după ce a ajuns acasă, Benoni a vrut să-și ajute familia și a început să se ocupe de toate formalitățile pentru înmormântare. La data de 9 februarie 2021, în jurul orei 15:30, bărbatul a mers în cimitir, pentru a vedea cum decurg lucrările pentru pregătirea mormântului părintelui său.

Un barbat s-a intors din Germania pentru a-si ingropa tatal
Un barbat s-a intors din Germania pentru a-si ingropa tatal

„A avut o soră și un frate care au murit de mici”

Pe data de 9 februarie 2021, în jurul orei 16:00, am fost sesizați printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre faptul că un bărbat ar fi decedat în cimitirul din comuna Șcheia. A fost solicitată la fața locului prezența unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. Și în acest caz a fost constatat decesul persoanei respective. În ambele cazuri a fost dispusă efectuarea unei necropsii, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la cele două decese, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru ucidere din culpă (moarte suspectă).

Știu despre incident, știe toată lumea… Am înțeles că fiul a mers să vadă ce fac oamenii care săpau mormântul tatălui său. El a avut o soră și un frate care au murit de mici, la câteva luni. Din câte am auzit, unul dintre cei care săpau la mormânt i-ar fi zis lui Benoni: „Uite, măi, bocănceii surorii tale și ai lui frate-tu!” De fapt, când a săpat, a dat de osemintele rudelor sale. În acel moment, deodată i-a venit rău, i-ar fi bușit sângele pe nas și a căzut la pământ”, a despus și primarul comunei Șcheia, Dănuț Ababei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...