Iarna îşi intră în drepturi. Vine un val de frig polar în România, va fi ger în toată ţara

Badea Violeta 18.12.2021, 13:25
Iarna îşi intră în drepturi. Vine un val de frig polar în România, va fi ger în toată ţara

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vin cu un anunț de ultimă oră. O masă de aer rece va traversa țara noastră săptămâna viitoare, astfel că valorile vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, prognoza meteo indică o încălzire în zilele de Crăciun, precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi prezente la altitudini mai mari.

Vremea se răcește de săptămâna viitoare

Potrivit prognozei ANM, iarna își intră în drepturi începând de săptămâna viitoare. Prin urmare, temperaturile vor înregistra scăderi semnificative, deoarece o masă de aer rece va cuprinde întregul teritoriu al României.

De asemenea, experții anunță că nopțile vor fi deosebit de reci. Conform meteorologului, Meda Andrei, mâine și poimâine se vor înregistra valori apropiate de cele normale pentru această dată din calendar.

„La nivelul întregii țări vor fi temperaturi maxime cuprinse în general între 0 și 6 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi în centrul țării, cele mai ridicate în partea de sud.”, a precizat specialistul pentru Digi24.

Luni, 20 decembrie, sunt așteptate temperaturi de 7-8 grade Celsius în Lunca Dunării. Aceste valori sunt ceva mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului.

Val de frig polar in tara noastra
Val de frig polar in tara noastra

Temperaturi cu minus în România

Începând de marți,21 decembrie, vremea se răcește în toată țara. În zona Moldovei, valorile nu vor mai trece nici măcar la orele prânzului de -4, -5 grade Celsius. În restul țării, maximele se vor încadra între -4 și 4 grade Celsius.

De asemenea, miercuri va fi frig în toată țara. Temperaturile vor scădea până la -5 grade Celsius în nord, centru, est și izolat în rest chiar și ger, adică temperaturi minime sub -10 grade. Potrivit meteorologului, Meda Andrei, dimineața zile de miercuri va fi una dintre cele mai reci de până acum.

„Miercuri în nicio zonă din țară nu se vor depăși două grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 și unu, două grade Celsius. În aceste zile ninsorile vor fi slabe cantitativ. Zăpada va predominantă la munte.”, a mai spus expertul pentru aceeași sursă.

Cum va fi vremea de Crăciun

Expertul ANM spune că începând de joi, 23 decembrie, valorile vor începe să crească. De Crăciun sunt anunțate temperaturi mai mari decât media climatologică. Acestea se vor situa între 1 și 10 grade Celsius.

În Capitală, meteorologii anunță că de Crăciun, 25 decembrie, temperaturile se vor încadra între 9 și 10 grade Celsius. Așadar, iubitorii de zăpadă vor trebui să meargă la munte pentru a se bucura de fulgii de nea.

Urmăriți Impact.ro și pe