Ianis Hagi, confesiune emoționantă. Ce cadouri de Crăciun aprecia cel mai mult atunci când era copil: „Le iubeam”

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 21.12.2021, 15:38
Ianis Hagi, confesiune emoționantă. Ce cadouri de Crăciun aprecia cel mai mult atunci când era copil: „Le iubeam”

Pentru Ianis Hagi sărbătorile de iarnă au avut întotdeuna un farmec aprate. În copilărie mergea la bunici, unde se întâlnea cu verișorii săi și se întreceau la mâncat „pită cu brânză”. Tot din partea bunicilor primea și cele mai frumoase cadouri de Crăciun. În familia Hagi se respectau atât tradițiile aromâne cât și cele „oltenești” cum mărturiște chiar jucătorul lui Rangers. El a povestit, într-un interviu pentru PlaySport.ro, cum a trăit Sărbătorile în anii copilăriei.

Ce cadouri de Crăciun aprecia cel mai mult Ianis Hagi atunci când era copil

Ianis Hagi este un model demn de urmat pentru generațiile viitoare. La doar 23 de ani evoluează într-un campionat bun din Europa, cel al Scoției, și este convocat constant la echipa națională. În plus, el dă dovadă și de un caracter exemplar, un lucru destul de rar întâlnit la tinerii fotbaliști din ziua de azi.

Când era mic însă, Hagi junior a trăit bucuriile specifice vârstei la fel ca oricare copil. Sărbătorile de iarnă erau un moment important ca familia să se reunească, iar tradițiile erau respectate cu sfințenie, indiferent că era vorba de cele aromâne sau românești.

Cele mai bune bucate erau făcute de bunica sa. Potrivit tradiției machedonești, în preajma Crăciunului femeia făcea ”pită cu brânză și cu spanac”, iar în una dintre ele ascundea o monedă.  Copiii trebuiau să le mănânce până o găseau pe cea cu bănuțul. Astfel, câștigătorul ar fi avut noroc tot anul.

Erau și tradiții aromâne, dar și oltenești. Cam toate vacanțele le-am făcut împreună, familiile Hagi și Popescu. Îmi amintesc însă cu foarte mare drag de o chestie specifică, armânească. Bunica făcea mereu iarna, în preajma Sărbătorilor, pită cu brânză și pită cu spanac. Noi, copiii, eram morți după cea cu brânză! Și în una din cele 20-30 de pite pe care le făcea, punerea mereu un bănuț. Cel care nimerea pita cu ban, avea noroc tot anul următor. Mi-aduc aminte și râd și acum, că Nico, vărul meu, fiind cel mai mic, ca să nu se supere că nu prinde pita cu ban, avea pregătită de bunica, separat, mereu o pită cu ban, special pentru el. Am avut o copilărie tare frumoasă… Și-acum îmi zice bunica la telefon: “Nu vrei să-ți trimit o pită la Glasgow?” Vreau, bunica, vreau, dar trimite-o cu tot cu ban în ea!”, a mărturisit mijlocașul lui Rangers pentru PlaySport.ro

Ianis Hagi, confesiune emotionanta. Ce cadouri de Craciun aprecia cel mai mult atunci cand era copil: „Le iubeam”

„O minge primită, oricât mi-aș fi dorit-o, peste o lună pica pe locul doi”

Tot din partea bunicilor, fiul „Regelui” primea și cele mai frumoase cadouri. Erau daruri simple, însă pe care le aprecia cel mai mult. Mijlocașul lui Rangers le păstrează și acum în casa lui din București.

Rămân tot la bunica și la capitolul cadouri! Chestia e că am fost norocos în dragostea mea pentru fotbal, primeam ghete, mingi, tricouri, tot ce ținea de fotbal. Dar bunica îmi făcea de Crăciun daruri cumva neașteptate, poate simple, dar cele mai minunate! Spre exemplu, papuci pufoși de casă, lucruri pe care le foloseam și le iubeam așa mult… Le am pe mai toate, să știi, în casa mea de la București și acum! Eu mereu așteptam cadourile ei de Crăciun, că o minge primită, oricât mi-aș fi dorit-o, peste o lună-două pica pe locul doi și îmi doream alta, nouă, alt model”, a mai spus Ianis Hagi.

Interviul-eveniment îl puteți citi în integralitate aici.

Urmăriți Impact.ro și pe