Hyundai a pregătit un plan ambițios de electrificare: compania va lansa 17 noi modele până în 2030

Bogdan Bârliga 02.03.2022, 11:20
Hyundai a pregătit un plan ambițios de electrificare: compania va lansa 17 noi modele până în 2030

Hyundai a pregătit un plan ambițios de electrificare și a anunțat investiții totale de peste 79 de miliarde de dolari până în anul 2030.

Compania din Coreea de Sud va lansa 17 noi modele cu propulsie electrică și vrea să vândă cel puțin 1.870.000 de mașini electrice anual.

Planuri mari pentru electrificare la Hyundai

Hyundai Motor Company a prezentat un plan vast de accelerare a procesului de electrificare, în timp ce urmărește un progres durabil pentru companie.

Producătorul asiatic a alocat peste 79 de miliarde de dolari pentru investiții și din această sumă aproximativ 16 miliarde de dolari vor fi folosiți exclusiv pentru electrificare.

Conform planului, compania își propune să crească vânzările anuale globale de vehicule electrice la 1,87 milioane de unități și să atingă un nivel de 7% din cota de piață globală din acest segment până în 2030.

17 noi modele până în 2030

Până în anul 2025 Hyundai va lansa noua platformă pentru mașinile electrice Integrated Modular Architecture (IMA) și va lucra pentru optimizarea capacității de producție și asigurarea competitivității hardware și software.

Compania plănuiește să introducă 17 modele electrice; 11 modele marca Hyundai împreună cu șase modele de la marca de lux Genesis până în 2030.

Viitoarele vehicule electrice Hyundai vor include trei modele sedan, șase SUV-uri, un vehicul utilitar ușor, precum și un model de tip nou.

Marca de lux Genesis va avea o gamă electrică formată din două mașini de pasageri și patru SUV-uri, inclusiv modelul Electrified GV70 lansat în acest an. Începând cu 2025, toate modelele nou lansate de la Genesis vor fi electrificate.

O nouă fabrică în Indonezia

Pe lângă unitățile existente de producție centrate în Coreea și Republica Cehă, Hyundai intenționează să-și extindă treptat bazele de producție și va începecu o fabrică din Indonezia. Aici va începe producția de mașini electrice în acest an pentru a ajuta la creșterea volumului de producție.

Compania încearcă să crească rata de achiziție locală de baterii prin alianțe strategice cu companii specializate din regiunile majore, inclusiv SUA, pentru a asigura o aprovizionare suficientă cu acumulatori. Prin aceste alianțe, Hyundai se așteaptă să obțină mai mult de 50% din bateriile cu litiu de ultimă generație pentru mașinile electrice începând cu 2025.

Gama electrică extinsă

La acest moment Hyundai are în ofertă modelele electrice Ioniq, Kona și Ioniq 5. În acest an compania din Coreea de Sud va începe vânzările modelului Ioniq 6 și în 2024 va fi lansat Ioniq 7.

Vânzările pentru Hyundai Ioniq 5 au început anul trecut și acest model a primit deja și o serie de update-uri tehnologice.

Ioniq 5 poate fi echipat cu un singur motor amplasat pe puntea spate cu o putere de 217 CP sau cu două unități montate pe cele două punți cu o putere totală de 305 CP.

Hyundai oferă în acest an o noua baterie pentru Ioniq 5 cu o capacitate crescută de la 72.6 kWH până la 77.4 kWh și modelul electric poate fi comandat cu camere video în locul oglinzilor laterale.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...