Hotărâre de ultimă oră luată de Costel Alexe, după ce a fost pus sub control judiciar. Se autosuspendă de la şefia PNL Iaşi

Elena Avramescu, Aurora Popa 28.04.2021, 11:45
Hotărâre de ultimă oră luată de Costel Alexe, după ce a fost pus sub control judiciar. Se autosuspendă de la şefia PNL Iaşi

Costel Alexe se autosuspendă de la şefia PNL Iaşi. În decursul zilei de ieri, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că şefia PNL are datoria de a reacționa politic faţă de acuzaţiile de corupţie aduse liberalilor Costel Alexe şi Mihai Chirica.

Costel Alexe se autosuspendă de la şefia PNL Iaşi

Prin urmare, Costel Alexe, actual preşedintele al Cosiliului Judeţean Iaşi, a declarat în dimineaţa zilei de 28 aprilie că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi. Asta după ce liberalul a fost chemat ieri la DNA, când i s-a comunicat faptul că are calitatea de inculpat în dosarul de corupţie în care procurorii îl acuză că a luat mită 22 de tone de tablă. Procurorii au decis așadar impunerea controlului judiciar.

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal. Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine.
Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință, a transmis Costel Alexe prin intermediul unui comunicat de presă.

Costel Alexe se autosuspenda de la sefia PNL Iasi
Mihai Chirica

Pe lângă asta, decizia de autosuspendare de la şefia PNL Iaşi vine la numai o zi după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că şefia PNL are datoria de a reacţiona politic faţă de acuzaţiile de corupţie aduse liberalilor Costel Alexe şi Mihai Chirica.

„Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL. Dacă nu, voi avea o discuţie”, a spus președintele Klaus Iohannis după ce a fost întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, unde sunt criteriile de integritate anunţate de el alături liberali în campanie, mai ales că Mihai Chirica şi Costel Alexe au probleme cu legea.

În plus, prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, Costel Alexe a mai mărturisit faptul că îşi va continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieşenii şi că administraţia liberală este un exponent al schimbării în bine. Sunt încrezător că instanţele de judecată îşi vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credinţă, a mai spus Costel Alexe.

Nici primarul Iașiului, Mihai Chirica nu stă prea bine, după ce a fost inculpat într-un dosar legat de concesionarea unui teren, un caz cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de lei, după ce un teren din patrimoniul public a fost folosit în mod fraudulos de un om de afaceri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...