Handbalistele naționalei pregătiseră un protest în premieră la ultimul meci de la Euro. Au renunțat după ce au fost amenințate cu suspendarea

Mihnea Tălău 17.11.2022, 08:25
Handbalistele naționalei pregătiseră un protest în premieră la ultimul meci de la Euro. Au renunțat după ce au fost amenințate cu suspendarea

Supărate că au fost furate de arbitri, jucătoarele din echipa națională de handbal feminin a României au pus la cale un protest inedit la ultimul lor meci de la Campionatul European. Au renunțat însă la idee când au aflat ce pedeapsă ar fi putut primi, mutând protestul doar în vestiar.

Handbalistele naționalei pregătiseră un protest în premieră

Pivotul naționalei, Crina Pintea a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu ea și coechipierele sale purtând tricourile pe care ar fi vrut să le îmbrace la meciul de miercuri cu Germania, dar n-au fost lăsate de EHF. Mesajul era – „Respect our work” (Respectați-ne munca!).

Handbalista româncă a adăugat, în deschidere, câteva hashtag-uri, precum „Fair Play”, „Nu încălcați regulile”, „Suntem puternice”, „Vocea noastră contează” și „Respectați jucătoarele”, scrie gsp.ro.

La meciul de marți, dintre România și Muntenegru, arbitrele austriece, le-au privat pe tricolore, prin deciziile luate, de un rezultat mare. Totul a culminat cu gafa făcută de arbitre cu 32 de secunde înaintea fluierului final. O jucătoare muntenegreană a făcut ”dublu dribling”, apoi forțând pătrunderea. În loc să primim, noi, lovitură liberă, austriecele au decis lovitură de la 7 m pentru Muntenegru.

Drept urmare, la meciul următor, conducerea FRH și jucătoarele au decis să protesteze față de modul în care au tratat arbitrii acea fază.

În final, s-a renunțat la protest

La meciul de miercuri, tricolorele plănuiau să comită intenționat un dublu dribling, pentru a vedea ce hotărăsc arbitrii vizavi de acest procedeu. În funcție de decizie, urma să protesteze sau nu împotriva perechii de arbitri.

Și nu a fost singurul mod prin care româncele doreau să protesteze. Ele aveau de gând să intre pe teren cu tricouri cu mesajul „Respect our work”, în traducere „Respectați-ne munca”, dar până la urmă tricourile au fost purtat de suporterii români din tribunele arenei.

În final, tricolorele au renunțat la protest. În cadrul unei conferințe de presă, președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a dezvăluit că acel protest ar fi adus o amendă consistentă și suspendare de un an pentru naționala României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...