Guvernul Orban, acuzat că măsluiește cazurile de COVID. Cine face aceste acuzații grave și ce dovezi are

Iancu Andreea 17.11.2020, 16:04
Guvernul Orban, acuzat că măsluiește cazurile de COVID. Cine face aceste acuzații grave și ce dovezi are

Raportările de cazuri Covid au devenit iar subiect de discuții aprinse. De data aceasta, Guvernul Orban este acuzat că măsluiește cazurile. Aceste afirmații dure vin din partea opoziției celor aflați la guvernare.

Guvernul Orban este acuzat că măsluiește cazurile de Covid

Cifrele anunțate zilnic de către autorități sunt învăluite adesea în scenarii pline de scepticism. De asemenea, sunt multe voci care contestă existența virusului și astfel s-au născut multe grupuri ce nu sunt de acord cu măsurile de restricție, în special portul măștii de protecție. Totuși, cifrele ar trebui să vorbească de la sine. Dacă nu ar fi și ele măsluite. Cel puțin asta afirmă un membru PSD, într-o postare pe Facebook.

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, susține că numărul cazurilor de cetățeni infectați cu noul coronavirus este în realitate altul decât cel din informările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică.

„Guvernul Orban măsluiește raportările COVID!
De pe data de 15 octombrie, autoritățile au decis sa nu mai includă focarele în raportările zilnice și nu au mai ținut cont nici de persoanele rezidente dintr-o localitate, ci doar de cele care domiciliază acolo. De aici și apariția variabilei „numărul de cazuri nealocate”, variabilă care scoate sau adaugă cifre din bilanț după placul Guvernului.
În acest moment, numărul de cazuri pare că scade, dar în realitate guvernul omite de la raportare un număr de cazuri în zilele în care se depășește cifra de 10.000 de îmbolnăviri noi și le adaugă apoi, în zilele în care se fac mai puține teste și în care numărul cazurilor noi este mai mic și asta nu o spune PSD, o spun specialiștii.
Un exemplu elocvent este raportarea de ieri, 16 noiembrie, în care numărul “cazurilor noi nealocate pe județe” este pe minus cu 930 de persoane!
Iată cum manipulează Guvernul PNL dimensiunea reală de răspândire a virusului și asta doar ca să poată justifica organizarea alegerilor!
RUȘINE PNL pentru minciuni, pentru dezinformare și pentru manipularea cetățenilor.”, a punctat politicianul PSD.

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova
Bogdan Toader, președintele PSD Prahova

Care este situația epidemiologică din România

Cele mai recente cifre anunțate de către Grupul de Comunicare Strategică arată că în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Totodată, 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.292. Dintre acestea, 1.174 sunt internate la ATI.

Bilanțul deceselor, a ajuns la 9.261 de persoane, iar în ultimele 24 de ore, au fost raportate 186 de decese (110 bărbați și 76 femei).

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...