Guvernul discută acordarea voucherelor pentru cei care se vaccinează. Dan Barna: ”Se fac calcule legate de această soluție”

Nicu Stan 06.08.2021, 15:59
Guvernul discută acordarea voucherelor pentru cei care se vaccinează. Dan Barna: ”Se fac calcule legate de această soluție”

Guvernul discută acordarea voucherelor pentru cei care se vaccinează. Dan Barna: ”Se fac calcule legate de această soluție”. Românii care vor fi de acord să se vaccineze ar putea fi stimulați de către stat cu vouchere. Mai multe amănunte despre cum vrea să facă statul român populația să se imunizeze împotriva virusului ucigaș, vedeți în articolul de mai jos.

Guvernul ia în calcul acordarea de vouchere pentru românii care se vaccinează. Dan Barna: ”Se fac calcule legate de această soluție”

Viceprim-ministrul Dan Barna a anunțat vineri, 6 august, că la nivelul guvernamental se fac calcule cu privire la efortul bugetar pe care l-ar presupune acordarea de vouchere celor care acceptă să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Există calcule legate de aceasta, sunt avute în vedere şi la rectificare, dar în momentul în care ajungem la o decizie agreată atunci o vom și comunica public”, susţine Dan Barna.

Guvernul ar vrea sa plateasca romanii sa se vaccineze
Guvernul ar vrea sa plateasca romanii sa se vaccineze

Amenințarea valului patru al pandemiei ar putea conduce la astfel de măsuri

Dan Barna spune că nu și-a dorit să se ajungă aici, însă s-ar putea să fie necesar, în contextul în care tot mai multe state din UE se confruntă cu ceea ce pare să fie valul patru al pandemiei de coronavirus.

„Ne-am fi dorit să nu fim în această situaţie, însă valul patru peste tot în Europa şi în lume pare că e în creştere. Din acest motiv şi măsurile pe care le luăm şi în România sunt avute în vedere. Deci da, ne pregătim, sperăm să nu fie cazul foarte dramatic, dar trebuie să fim foarte atenţi, soluţia fiind una foarte clară, o spun de fiecare dată: dacă ne vaccinăm, şansa să nu fie nevoie de măsuri de prevenţie, să nu fie nevoie să facem iarăşi paşi înapoi, cum eram obişnuiţi, e foarte mare. Vaccinarea e singura soluţie”, a mai declarat vicepremierul Dan Barna.

În două săptămâni se va decide cum se va proceda

Vicepremierul a mai spus că se va decide, în decurs de una sau două săptămâni, asupra propunerilor făcute la nivelul Ministerului Sănătăţii, în funcţie de evoluţia situaţiei privind pandemia, a facilităților pentru cei care decid să se vaccineze.

Viceprim-ministrul susține că se fac calcule cu privire la efortul bugetar care s-ar face pentru acordarea unor vouchere celor care acceptă să se vaccineze anti-coronavirus.

De unde s-ar lua banii necesari pentru vouchere

Banii ar urma să fie asigurați de la nivel guvernamental, fiecare localitate urmând să asigure din bugetele lor aceste sume.

În ceea ce priveşte propunerea ca persoanele nevaccinate să nu mai aibă acces în mall în week-end, ci doar în cursul celorlalte zile ale săptămânii, Dan Barna crede că „putem să nu ajungem la situația respectivă în măsura în care reușim să creștem numărul persoanelor vaccinate”. 

Urmăriți Impact.ro și pe