Guvernul Cîțu va fi votat joi de Parlament. Care a fost singura cerință a PSD

Redacția IMPACT 11.03.2020, 19:09
Guvernul Cîțu va fi votat joi de Parlament. Care a fost singura cerință a PSD

Parlamentul va vota, peste o zi, învestirea noului Guvern, condus de Florin Cîțu. Fostul ministru de Finanțe din Executivul Orban va ocupa în mod oficial această funcție, odată cu votul de încredere, ce se acordă joi, pe 12 martie 2020.

Guvernul Cîțu va fi votat joi de Parlament. Care a fost singura cerință a PSD

Guvernul Cîțu urmează să fie votat de Parlament, joi, potrivit Mediafax.ro. Procedura de învestire a Guvernului condus de Florin Cîțu are loc spre finele săptămânii în curs, iar ședința propriu-zisă este programată pentru data de 12 martie 2020, la ora 16:00. În plen se vor reuni atât Camera Deputaților, dar și Senatul, pentru a putea acorda votul oficial de învestire.

Guvernul Cîțu va fi votat joi de Parlament. Care a fost singura cerință a PSD
Votul de învestire a Guvernului Cîțu va fi acordat, joi, în Parlament

În această marți, ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a transmis că liberalii vor vota pentru noul Executiv, la învestire. Totuși, reprezentanții PSD au solicitat, printr-o scrisoare deschisă, să fie schimbați cei șapte miniștri propuși și care au primit un aviz negativ. Este vorba despre cei ale căror dosare nu au fost avizate pozitiv, în comisiile de specialitate. Marcel Ciolacu, șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, a solicitat să fie desemnat un ministru al Sănătății cât mai repede. Totodată, măsura trebuie luată cât mai rapid, în contextul epidemiei de coronavirus, ajunsă și în România.

Ludovic Orban a oferit o replică la toate acestea. Fostul premier a afirmat că Florin Cîțu nu va propune sub nicio formă alte nume de miniștri, în locul celor care au primit un aviz negativ. În opinia acestuia, PNL are majoritatea necesară pentru învestirea noului Executiv. Prin urmare, acest Guvern va putea trece cu brio. Despre toate aceste manevre Ludovic Orban a fost de părere că ar fi „calcule politice meschine”.

Mai mult, viceliderul deputaților PMP, Petru Movilă a pus pe primul contextul actual al epidemiei de coronavirus și a anunțat că pe asta trebuie să se concentreze și colegii săi, nu pe lupta pentru putere. Și Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a fost de părere că el și formațiunea politică pe care o conduce vor vota „pentru” învestirea Guvernului Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe