Google Maps a fost detronat. Șoferii au început să folosească o altă aplicație

Ana Anitoiu 10.02.2023, 09:22
Google Maps a fost detronat. Șoferii au început să folosească o altă aplicație

Google Maps a fost detronat. Șoferii au început să folosească o altă aplicație, conform unui studiu ce a fost realizat recent. Specialiștii care au făcut cercetarea au explicat care sunt motivele pentru care aceasta a ajuns să ocupe primul loc în topul aplicațiilor pentru conducătorii auto.

Ce aplicație a detronat Google Maps

Google Maps și rivalii acestui serviciu oferit de Google, TomTom și Mapbx, au fost întrecuți de o altă aplicație de navigație, numită HERE, conform rezultatelor unui studiu realizat în acest an de Location Platform Indez.

Autorii studiului au realizat clasamentul celor mai populare aplicații de navigație în rândul șoferilor folosind două criterii: acoperirea și gradul de integritate al hărților. HERE a obținut scoruri mai bune decât rivalii săi.

Specialiștii au analizat cât de complete sunt hărțile puse la dispoziția șoferilor de aceste aplicații, luând în calcul mai multe criterii, printre care se numără: mapare și capabilitățile platformei, serviciile oferite de platformă și eficiența strategiei de monetizare a companiei-mamă.

Scorul general obținut de HERE a fost de 7,88 puncte. Pe locul al doilea s-a aflat Google Maps, cu 7,47 puncte. Podiumul a fost completat de TomTom cu un scor de 6,76 puncte, iar pe locul al patrulea s-a situat serviciul Mapbox, cu 6,03 puncte.

Google Maps a fost detronat. Șoferii au început să folosească o altă aplicație
Google Maps, detronat de o altă aplicație pentru șoferi. Foto: unsplash.com

Principalul avantaj al aplicației ce a detronat Google Maps

Principalul avantaj al aplicației ce a detronat Google Maps, conform autorilor studiului, a fost modul în care a reușit să intre pe piața auto. Acest serviciu utilizează un software ce este deja folosit de tot mai mulți producători de mașini.

În plus, compania ce a creat serviciul HERE are în plan să își extindă oferta cu soluții de trafic în ceea ce privește agențiile de transport și autoritățile administrative ale orașelor.

Această platformă ocupă primul loc în clasamentul serviciilor de navigație și în ceea ce privește colectarea datelor. Compania a fost lăudată deoarece a propus mai multe soluții pentru siguranța șoferilor.

Conform unei analize anuale, Google Maps este cu mult în urma rivalei sale în ceea ce privește parteneriatele cu industria auto. Pe de altă parte, acest serviciu oferit de Google are câteva puncte forte. Printre acestea se numără: numărul mare de utilizatori, actualizările regulate pe care aceștia le pot face, precum și sprijinul pe care îl oferă șoferilor. Aceștia au posibilitatea de a salva anumite date pe un cloud.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...