Cu toții le-am admirat și chiar am poftit la ele atunci când apar în scene din filmele americane, însă puțini știu că celebrele gogoși pot fi pregătite cu ușurință în orice bucătărie. Acestea sunt delicioase, extrem de pufoase și foarte ușor de preparat. Rețeta de gogoși americane este ideală ca desert.
Gogoșile americane, cunoscute și drept ”Snickerdoodle Poppers” sunt un tip de desert extrem de apreciat peste Ocean, care poate fi însă pregătit cu ușurință și în bucătăriile gospodinelor din țara noastră. Acestea au o formă rotundă, ies foarte pufoase și se prăjesc rapid în ulei. Pentru un plus de savoare, ele sunt în general servite cu o umplutură de cremă fină, în funcție de preferințe.
Pentru că cele mai delicioase deserturi sunt cele făcute în casă, poți încerca să pregătești gogoși americane. Această rețetă nu necesită prea multe ingrediente, este rapidă, fiind gata în câteva minute și reprezintă o variantă grozavă pentru servirea unui desert atunci când te trezești cu musafiri pe nepusă masă.
Începe prin a amesteca zahărul și scorțișoara, pe care le vei folosi pentru a presăra deasupra gogoșilor. Pentru a pregăti aluatul, amestecă făina, praful de copt și sarea, într-un bol. Separat, combină laptele, iaurtul, zahărul și untul topit, într-un vas separat. Ulterior, ambele compoziții trebuie îmbinate pentru a obține un amestec omogen.
Pentru a pregăti gogoșile, se pune o tigaie cu ulei la încins. Cu ajutorul unei linguri, se ia puțin aluat, care se va scufunda în uleiul încins. Gogoșile trebuie să fie bine rumenite până ce capătă un aspect auriu, având grijă să fie întoarse pe ambele părți. După ce sunt bine prăjite, gogoșile se așază pe o farfurie, acoperită cu hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei. Fiecare gogoașă va fi ulterior rulată prin amestecul de zahăr și scorțișoară măcinată.
Pentru a umble gogoșile cu crema preferată se va folosi o seringă de patiserie. Astfel, gogoșile americane sunt gata și pot fi savurate în tihnă. Poftă bună!