Giovanni Becali, derapaj în direct la adresa lui Djokovic. „Nu e o formă de rasism, eu am trăit numai printre ei”

Andrei Cezar 18.01.2022, 12:49
Giovanni Becali, derapaj în direct la adresa lui Djokovic. „Nu e o formă de rasism, eu am trăit numai printre ei”

Novak Djokovic a fost expulzat, duminică, din Australia după ce a pierdut apelul la decizia de a i se anula viza. După aflarea sentinței, tenismenul sârb și-a făcut bagajele și a zburat cu o cursă de linie către Belgrad. Zeci de fani l-au așteptat pe liderul ATP pe aeroportul Nikola Tesla din capitala Serbiei.

Giovanni Becali a comentat scandalul în care a fost implicat campionul sârb și a folosit o exprimare rasistă la adresa lui Djokovic.

Giovanni Becali, critici cu tentă rasistă la adresa lui novak Djokovic

Cunoscutul impresar nu este de acord cu modul în care a procedat Novak Djokovic. Ioan Becali consideră că sârbul ar fi trebuit să nu insiste să joace la Australian Open după ce a primit prima interdicție de a intra în Australia. În opinia agentului FIFA, Djokovic trebuia să se întoarcă în Serbia după ce i-a fost anulată pentru prima dată viza de Australia.

Pentru a întări cele spuse, fostul impresar a folosit o comparație cu tentă rasistă.

Djokovic s-a luptat cu un sistem și cu legea unei țări care e foarte clară. La valoarea lui Djokovic… Disperarea lui de a juca acest turneu în pofida tuturor greutăților m-a lăsat cu un gust amar!

Tu, Djokovic, miliardar, cu avion privat, trebuia să te retragi! Când ți-au spus aia că te trimit la hotel, el trebuia să le zică: «Măi, fraților, nu stau la hotel, mă duc acasă și când va lămuriți, mă chemați voi».

„A stat ca un țigan să se certe cu ei”

A stat ca un rrom, ca un țigan în limbaj popular, să se certe cu ei. Nu e o formă de rasism, eu am trăit numai printre ei. Italienii spun țigan și la un jucător care merge din echipă în echipă, prin diverse țări. Și familia i-a îngreunat situația. Credea că vor transmite un ecou asa de mare încât să-l lase să joace”, a declarat Giovanni în emisiunea „Digi Sport Matinal”.

Novak Djokovic spera să își poată apăra titlul de campion de la Australian Open și să devină primul jucător de tenis din istorie care câștigă 21 de titluri de Grand Slam. El s-a întors în cele din urmă acasă, după 11 zile de controverse sportive, judiciare și diplomatice, generate de refuzul său de a se vaccina.

Pe 5 ianuarie a fost reținut pe aeroportul din Melbourne și i s-a interzis accesul în Australia după ce a prezentat o scutire medicală de la vaccinarea obligatorie pe care au impus-o autoritățile australiene. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

El a recunoscut a comis o „eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Vineri, 14 ianurie, viza sportivului sârb a fost anulată din nou de autoritățile australiene, iar duminică a pierdut apelul depus împotriva deciziei guvernului de la Antipozi și a fost nevoit să părăsească Australia.

Urmăriți Impact.ro și pe