Gigi Becali se amuză pe seama reclamației făcute de CSA Steaua la UEFA. „Ăia râd de ei”

Gabriel Peneș 05.09.2022, 16:35
Gigi Becali se amuză pe seama reclamației făcute de CSA Steaua la UEFA. „Ăia râd de ei”

Gigi Becali se amuză pe seama reclamației făcute de CSA Steaua la UEFA. FCSB se apropie de debutul în grupele Conference League. Acesta va avea loc joi, 8 septembrie, la Londra, contra celor de la West Ham United. Echipa patronată de Gigi Becali a primit un bonus de 1 milion de euro din partea UEFA pentru coeficientul pe care-l are în cupele europene, coeficient ridicat mai ales de câștigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986.

Gigi Becali se amuză pe seama reclamației făcute de CSA Steaua la UEFA

Gigi Becali se amuză pe seama reclamației făcute de CSA Steaua la UEFA. FCSB va încasa un bonus de 1,1 milioane de euro la forul european pentru calificarea în grupele Conference League, pe lângă cele aproape 3 milioane de euro știute. Motivul e coeficientul ce ia în calcul și performanțele europene, iar UEFA o consideră pe FCSB continuatoarea echipei Steaua, câștigătoarea Cupei Campionilor în 1986 și nu pe CSA Steaua, clubul Ministerului Apărării.

M-a sunat Vali (n.r. – Argăseală) de dimineață și mi-a spus că, de fapt, noi nu luăm trei, luăm patru milioane (n.r. – de euro). UEFA ne mai dă încă un bonus pentru coeficient, esențial este coeficientul echipelor care au avut performanțe europene. Noi, care am avut patru puncte din cauza că am câștigat Cupa Campionilor Europeni, 1,1 milioane în plus la Gigi Becali!

Să vedem, poate face contestație Talpan (n.r. – juristul CSA Steaua)! Tu nu vezi ce anomalie? UEFA te consideră Steaua și tu, în România, în țara ta, nu ești Steaua. Nici nu vreau să te recunosc, nici stadion nu-ți dau. FRF ce a făcut? A cerut un punct de vedere de la un funcționar care le-a și dat răspunsul, a spus că nu e nevoie de multă logică. Este Steaua, m-ați înțeles? Aici lucrurile sunt foarte simple, dar noi ne dăm foarte inteligenți și avem minte întunecată”, a spus Gigi Becali, săptămâna trecută.

Gigi Becali se amuză pe seama reclamației făcute de CSA Steaua la UEFA. „Ăia râd de ei”.
FCSB debutează în grupele Conference League joi, 8 septembrie, la Londra, contra celor de la West Ham United, locul 7 în ultimul sezon din Premier League

„Ăia râd de ei”

Lui Gigi Becali i-au fost confirmate așteptările, iar conducătorii celor de la CSA Steaua București au depus o reclamație la UEFA. Ei cer ca FCSB să nu fie considerată echipa ce s-a impus la Sevilla în 1986, iar acel bonus să fie redus considerabil. Și asta în condițiile în care, echipa din Liga 2, nu ar beneficia de acei bani, din cauză că gruparea pregătită de Daniel Oprița nu joacă în grupele europene.

În România, instanța a decis, anul trecut, ca palmaresul vechii formații Steaua din perioada 1947 – 1998 să revină clubului militar, în timp ce celor de la FCSB le revine cel de după 2003. Oricum, Gigi Becali e convins că în 4-5 ani, echipa Steaua nu va mai avea dreptul să folosească acest nume. Latifundiarul e mai declarat că cei de la UEFA râd de solicitarea „militarilor”, forul european recunoscând-o pe FCSB drept continuatoare a echipei ce a cuceerit Cupa Campionilor în 1986.

„4-5 ani va dura. Nu vor mai avea voie să se numească Steaua, numele va reveni înapoi unde este normal să fie. UEFA îți dă 1,1 milioane de euro, te recunoaște ca și câștigătoarea Cupei și tu spui ‘bai, nu-i dați bani că nu este’. Păi bă, ne dau oamenii bani, în băncile României, băi, nebunilor! Voi nu-i vreți?

Au făcut la UEFA să nu ne dea banii, că nu suntem noi Steaua. Ăia râd de ei, nu-i bagă în seamă. Au făcut reclamație la UEFA, să nu ne dea bani, că nu suntem noi Steaua”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena.

FCSB își va începe „aventura” în grupele Conference League, joi, 8 septembrie de la ora 22.00. Echipa antrenată de Nicolae Dică va juca la Londra contra celor de la West Ham United, probabil cea mai „tare” adversară din grupa ce le mai conține pe Anderlecht (Belgia) și Silkeborg (Danemarca).

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....