Gigi Becali, din nou la tribunal. Decizie de ultimă oră pentru patronul FCSB

Marian Cărăvan 12.06.2020, 10:23

Gigi Becali are din nou probleme și va trebui să facă o vizită la tribunal. Pentru că nu s-a prezentat la un proces în care era citat ca martor, se va apela la o altă metodă pentru a fi adus în fața instanței.

Decizie de ultimă oră pentru patronul FCSB. De ce trebuie să meargă Gigi Becali la tribunal

Gigi Becali este citat ca martor în procesul lui Adrian Mititelu pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua, însă nu s-a prezentat la tribunal pe 11 iunie și, prin urmare, judecătorii au decis aducerea sa cu mandat la Craiova, acolo unde se desfășoară procesul. În aceeași situație se află și Valeriu Argăseală, care la rândul său nu s-a prezentat la proces. Noul termen de judecată a fost fixat pentru 17 iunie, când cei doi vor fi aduși cu mandat, informează ProSport. Decizia de ieri a instanței a fost amânarea cauzei pentru 17 iunie 2020, ora 13:00, pentru a se cita cu mandat martorii Valeriu Argăseală și Gigi Becali.

Mutarea lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua s-a petrecut în ianuarie 2011, însă la acea vreme tot lotul de 39 de jucători ai lui Adrian Mititelu se afla sub un sechestru pus de Fisc, din cauza datoriilor către stat. Procesul lui Adrian Mititelu în acest caz a început în 2016. Gigi Becali a plătit 1,4 milioane de euro pentru 60 la sută din drepturile federative asupra atacantului Mihai Costea. Fotbalistul a plecat de la Steaua în 2015, după ce a fost declarat liber de contract.

Cum s-a ajuns la proces

La câteva luni după transferul lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua, s-a luat decizia dezafilierii echipei craiovene, patronată de Adrian Mititelu. Toţi jucătorii echipei oltene, inclusiv Mihai Costea, au fost declaraţi liberi de contract. Steaua nu l-a legitimat din postura de liber de contract, de teamă să nu fie nevoită să plătească retroactiv un prejudiciu Craiovei, care a dat în judecată FRF în acel moment.

Gigi Becali și Valeriu Argăseală sunt citați în calitate de martori, în procesul transferului lui Mihai Costea, în timp ce Adrian Mititelu este cercetat pentru evaziune fiscală. Alături de Mititelu mai este citat și secretarul de atunci al clubului, Gigel Preoteasa.

La începutul acestei luni, instanța a decis, într-un alt proces, că echipa lui Adrian Mititelu, promovată între timp în Liga 2, nu mai are dreptul să folosească numele Universitatea Craiova.

Urmăriți Impact.ro și pe