EXCLUSIV

Gigi Becali aruncă bomba despre vaccinarea Patriarhului Daniel. A spus-o fără ocolişuri EXCLUSIV

Alexandru Catalan 25.11.2021, 13:57
Gigi Becali aruncă bomba despre vaccinarea Patriarhului Daniel. A spus-o fără ocolişuri EXCLUSIV

Gigi Becali se arată surprins de anunţul patriarhului cum că s-ar fi vaccinat împotriva COVID-ului. “Sunt sigur că va reveni şi va reformula. De ce spun asta? Fiindcă şi enoriaşii trebuie să înţeleagă că vaccinarea e lepădare!”.

Gigi Becali, declarații halucinante despre vaccinarea Patriarhului Daniel. ”M-a surprins fiindcă vaccinarea e un act de lepădare de credinţă”

Gigi Becali, patronul echipei FCSB din prima ligă fotbalistică a ţării şi unul dintre oponenţii constanţi ai vacinării împotriva COVID-19, nu crede în realitatea anunţului făcut recent de Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, conform căruia s-ar fi vaccinat.

“Anunţul patriarhului cum că s-ar fi vaccinat m-a surprins! Recunosc acest lucru! Şi m-a surprins fiindcă vaccinarea e un act de lepădare de credinţă! De aceea nu cred că patriarhul s-a vaccinat!”, a declarat Gigi Becali pentru impact.ro.

Patriarhul Daniel a anuntat ca s-a vaccinat
Patriarhul Daniel a anuntat ca s-a vaccinat

“Nu-l judec eu pe patriarh!”

Gigi Becali s-a grăbit să adauge că nu e vorba despre nicio judecată la adresa înaltei feţe bisericeşti, în fapt liderul spiritual a milioane de creştini ortodocşi români: “Nu-l judec eu pe patriarh! Să nu creadă nimeni aşa ceva, fiindcă nu asta spun eu!. Gigi Becali e prea mic pentru aşa ceva, în comparaţie cu patriarhul. Nu sunt în măsură să judec actele patriarhului. Dar Gigi Becali susţine că patriarhul ştie el însuşi şi chiar mai bine decât mine că a te vaccina e un act de lepădare. De aceea nu cred în anunţul patriarhului!”.

Ce argumente invocă Gigi Becali

Argumentele invocate de Gigi Becali în favoarea ipotezei sale au la bază maniera foarte concisă în care Patriarhul Daniel a făcut acest anunţ cu semnificaţii pentru societatea întreagă, după mai bine de 18 luni de pandemie de COVID.

“De ce spun că nu cred că patriarhul nu s-a vaccinat? Din modul în care a vorbit cu presa. Am văzut cu toţii că nu a dorit să spună prea multe despre asta, ba la final a spus chiar gata. Adică, voi cei din presă, lăsaţi-mă! V-am spus asta ca să cap de voi şi de povestea asta!”, a adăugat acelaşi Gigi Becali, care a reiterat decizia sa fermă de a nu se vaccina.

E sigur că va reformula anunțul

În plus, Gigi Becali e sigur că patriarhul va reveni asupra declaraţiilor sale pe tema vaccinării: “Sunt sigur că va reveni şi va reformula. De ce spun asta? Fiindcă şi enoriaşii trebuie să înţeleagă că vaccinarea e lepădare!”.

Și Șoșoacă, surprinsă de declarația patriarhului

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă s-a arătat și ea surprinsă de anunţul aceluiaşi patriarh. La rândul ei, a precizat pentru impact.ro că nu va imita gestul înaltei fețe bisericești.

”În ceea ce mă privește, poziția mea rămâne aceeași: nu mă vaccinez! Nu am nimic împotriva celor ce au decis să se vaccineze, dar eu personal nu o voi face!”, a indicat Diana Şoşoacă.

Şi Diana Șoșoacă a emis un scenariu total personal pe această temă atât de disputată în societatea românească.

”Mi-l amintesc pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, vorbind despre faptul că înalții prelați, preoții și călugării se vaccinează din sfântul potir. Adică, la fiecare liturghie, la sfânta împărtășanie. Oare dacă și Patriarhul a făcut același lucru și s-a vaccinat din sfântul potir. Nu a precizat cu ce tip de vaccin s-a vaccinat, așadar de ce nu ar fi făcut-o în modul despre care vorbea colegul său, Înalt Prea Sfințitul Teodosie?! Așadar, dacă s-a vaccinat cu sfânta împărtășanie și Patriarhul nostru?”, a adăugat Diana Șoșoacă.

Ce a spus patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a fost întrebat miercuri seara de către presă, fiind prezent la Parlament, acolo unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.”Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a sosit răspunsul acestuia.

Întrebat cu ce ser s-a vaccinat, Patriarhul Daniel a spus că “toate datele sunt confidențiale“, evitând un răspuns ferm în această chestiune. Patriarhul a precizat că a făcut două doze de vaccin, iar atunci când a fost chestionat pe tema unui mesaj special către credincioși, acesta a răspuns laconic: ”Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.

Urmăriți Impact.ro și pe