Gigi Becali a scos bani grei din buzunar. S-a întâmplat în vară, dar abia acum s-a aflat totul

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 15.12.2021, 15:12
Gigi Becali a scos bani grei din buzunar. S-a întâmplat în vară, dar abia acum s-a aflat totul

Gigi Becali a scos bani grei din buzunar pentru a cumpăra o pensiune și o bisericuță într-o zonă feerică din România. Tranzacția a avut loc vara trecută, însă informația abia acum a ieșit la iveală. Patronul echipei FCSB a văzut imaginile cu proprietățile pe internet și a decis pe loc să plătească o sumă considerabilă în schimbul acestora.

Gigi Becali a cumpărat o pensiune și o bisericuță în Bucovina

Proprietățile se află în satul Sunători, comuna Arini din Județul Suceava. Acestea au fost construite cu 15 ani în urmă de un localnic, pe nume Dumitru Ciobanu. Impresionat de imaginile cu locul de poveste în care se situează pensiunea și bisericuța, Becali a luat de îndată legătura cu proprietarul imobilelor și i-a comunicat faptul că este interesat să le cumpere. Cei doi au ajuns la o înțelegere, iar Becali i-a plătit lui Dumitru Ciobanu 180.000 de euro.

Aşa este. S-a întâmplat în vară. Mi-a spus fostul proprietar al pensiunii”, a declarat pentru Adevărul Andrei Mazăre, primarul localităţii.

Pensiunea are 24 de locuri de cazare împărţite în 7 camere de 2 şi respectiv 3 stele, însă interesul latifundiarului nu a fost pentru spațiile de cazare ci pentru micul locaș de cult situat în curtea pensiunii. În paraclis sunt oficiate slujbe religioase de două ori pe lună de către un preot-călugăr. Potrivit sursei citate, în acest moment în pensiune locuiesc două măicuțe care se îngrijesc de tot ceea ce este acolo, respectiv bisericuță, pensiune și curtea comună.

Gigi Becali a donat sume importante de bani lăcașurilor de cult din Bucovina

Localnicii cred că omul de afaceri vrea să facă acolo o mănăstire, însă acest lucru nu a fost confirmat de Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Se pare însă că Gigi Becali ar avut și un alt motiv pentru care ar fi făcut acestă tranzacție. Latifundiarul se temea că micul locaș de cult ar fi putut ajunge la reprezentanți ai cultelor neoprotestante.

Gigi Becali are o legătură specială cu Bucovina și prin prisma relației apropiate pe care a avut-o cu răposatul Pimen Suceveanul, fost arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. De-a lungul timpului el a ajutat financiar mai multe biserici și mănăstiri din zonă. Cea mai mare donație, în valoare de 300.000 de lei, a făcut-o către Catedrala „Nașterea Domnului”. De asemenea, în 2006 Becali a acordat un sprijin generos sinistraților care au rămas fără case în urma unor inundații.

Urmăriți Impact.ro și pe