Gigi Becali a recunoscut abia acum. Cum i-a salvat Traian Băsescu clubul de la retrogradare. „A intervenit atunci”

Gabriel Peneș 25.08.2022, 16:50
Gigi Becali a recunoscut abia acum. Cum i-a salvat Traian Băsescu clubul de la retrogradare. „A intervenit atunci”

Gigi Becali a recunoscut abia acum. Patronul FCSB a trecut prin vremuri agitate acum aproape un deceniu. În vremea celui de-al doilea mandat de președinte al României al lui Traian Băsescu, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, sentință coroborată din mai multe dosare penale. Gigi Becali a admis că, în ciuda criticilor pe care i le aduce la acea vreme lui Băsescu, acesta a fost omul care a scăpat clubul latifundiarului de la retrogradare.

Gigi Becali a recunoscut abia acum

Gigi Becali a recunoscut abia acum. Patronul FCSB a declarat, din nou, că se retrage din viața publică. Dar, până atunci, a dat o mulțime de declarații în ultimele zile, unele cu referire la evenimente din propria sa viață.

Gigi Becali a dezvăluit și un episod petrecut în 2015, la scurtă vreme după ce fusese eliberat din pușcărie. Omul de afaceri a executat un an și 10 luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare la care fusese condamnat în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. El primise trei ani în acea speță, la care se adăugaseră șase luni după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și al sechestrării celor care îi furaseră mașina.

Gigi Becali (64 de ani) a fost eliberat condiționat în aprilie 2015, iar unul dintre primele drumuri a fost la Iași, unde FCSB avea meci. Acolo, latifundiarul, cunoscut pentru credința sa, s-a înfățișat Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cum i-a salvat Traian Băsescu clubul de la retrogradare

Gigi Becali a povestit că i-a spus înaltului prelat că vrea să se retragă din fotbal pentru că ar fi o formă de idolatrie. Mitropolitul Teofan l-a pus să îngenuncheze și i-a binecuvântat implicarea în fotbal, determinându-l, astfel, să nu renunțe.

„Când am ieșit din pușcărie m-am dus la părintele Teofan, Mitropolitul Moldovei, pentru că jucam cu Iași în ultima etapă, și uite că am câștigat campionatul. M-am dus la episcop și i-am spus: „”nu mai vreau să fac fotbal pentru că este idolatrie”. El mi-a spus așa: „pune-te în genunchi”. M-am pus în genunchi, mi-a pus mâinile amândouă mi-a strâns capul și mi-a zis: „eu te binecuvântez să faci fotbal”.

Dacă un episcop îți dă dezlegare, atunci tu nu mai ai niciun fel de vină, pentru că tu ai binecuvântare de la episcop. Episcopul a luat de la apostoli, apostolii au luat de la Hristos. Deci urmașii lui Hristos sunt apostolii, episcopii și preoții. I-am spus că dacă mi-a dat binecuvântare, așa voi face”, a spus Gigi Becali la Radio Sport Total FM.

Gigi Becali a recunoscut abia acum. Cum i-a salvat Traian Băsescu clubul de la retrogradare. „A intervenit atunci”
Gigi Becali a fost europarlamentar din partea PRM în perioada iunie 2009 – decembrie 2012, apoi, până la condamnarea din mai 2013, a fost deputat în Parlamentul României

„A intervenit atunci”

Tot în legătură cu condamnarea sa la închisoare, în mai 2013, Gigi Becali a mai dezvăluit că fostul președinte al țării, Traian Băsescu s-a implicat personal pentru ca Steaua, actuala FCSB, să nu fie retrogradată. Și asta în ciuda faptului că latifundiarul l-a acuzat în mod public că a intervenit pentru condamnarea sa.

„A fost prea frumos pentru mine, cât a fost președinte Băsescu. Așa că nu vreau să vorbesc urât de Băsescu. Chiar dacă el și-a dat acceptul ca eu să intru la închisoare. Țin minte numai lucrurile bune. Nu vreau să vorbesc urât de el.

Mai ales că a intervenit atunci când a fost judecata mea. A intervenit la motivare, când am fost condamnat pentru dare de mită. Dacă era condamnată și societatea, atunci eram retrogradați.

Mi-a spus Mircea Sandu. L-a întrebat „ce trebuie să fac?”. Și a vorbit cu Livia Stanciu (n.r. – una dintre cele 5 judecătoare care l-a condamnat în dosarul schimbului de terenuri cu MApN) să nu treacă societatea în dispozitiv”, a spus Becali, conform aceleiași surse.

Milionarul din Pipera a mai spus că și el a greșit față de Băsescu, mai ales din momentul în care a intrat în politică, și că acum regretă acel comportament.

„El s-a implicat la Steaua, avea o doză de patriotism. Și eu am greșit față de el, când am intrat în politică, pentru că am râs de el. Am greșit”, a mai adăugat Becali.

Gigi Becali a fost europarlamentar în perioada iunie 2009 – decembrie 2012, din partea Partidului România Mare condus de Corneliu Vadim Tudor. Ulterior, a fost ales deputat în Parlamentului României, ca membru PNL, din decembrie 2012 până la condamnarea penală în mai 2013.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....