Gigi Becali a răbufnit! Atac dur către Orban: „Trebuie să fie bărbat”

Marian Cărăvan 10.04.2020, 14:34
Gigi Becali a răbufnit! Atac dur către Orban: „Trebuie să fie bărbat”

Gigi Becali a răbufnit și l-a atacat dur pe premierul Ludovic Orban, după ce joi sute de români au plecat de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Germania.

Gigi Becali a răbufnit! Atac dur către Orban: „Trebuie să fie bărbat”

Nu mai puţin de 13 avioane pline cu români au plecat pentru a munci ca sezonieri în agricultură. Cursele charter au fost plătite de Ministerul Agriculturii din Germania. O veste care l-a înfuriat la culme pe finanțatorul FCSB, care l-a atacat în termeni duri pe premierul Ludovic Orban. Becali îi atrage atenția lui Orban că acesta ar trebui să fie mult mai ferm în fața cerințelor din Occident și să îi apere pe români, nu să îi dea ca pe niște „sclavi” la export.

„Cum să nu știe cei care ne conduc despre asta? Păi Angela Merkel (n.r. – cancelarul Germaniei) l-a sunat pe Ludovic Orban și i-a zis «Domule Orban, dă-ne, domne, niște sclavi! Nu avem cu ce să strângem sparanghelul și cartofii». M-ați înțeles?

Și Orban a zis «Da, domnule!» Trebuia să riscăm, că e boală! Să zică «Hai să facem un contract cadru de 3.000 de euro minimum pe cap de locuitor. Și să le transmiți fermierilor tăi, care nu au cu ce să strângă sparanghelul, că fără 3.000 de euro nu pleacă niciun român de aici».

Românii culeg în străinătate și ni se vând nouă produsele scump. Bă, dacă sunteți guvernanți… N-am nimic cu Orban, dar e prim ministru. Trebuie să fie bărbat! Apără poporul dacă ești primul ministru. Pe Merkel nu o interesează de tine. Își ia sclavii, speculează și după te aruncă precum o măsea stricată”, a declarat Gigi Becali la România TV.

Românii s-au înghesuit pe aeroportul din Cluj-Napoca, pentru a pleca la muncă în Germania Sursa foto: gazetadecluj.ro

România este principala „sursă” pentru muncitorii sezioneri

Ministerul Agriculturii din Germania a plătit 13 curse charter cu care au plecat sute de români pentru a munci în domeniul agriculturii. În urmă cu câteva zile, Germania a anunțat că relaxează condițiile de intrare în țară a muncitorilor străini care vin să muncească ca sezonieri în agricultură, după ce inițial anunțase restricții pentru a evita răspândirea virusului care a dat peste cap întreaga activitate de pe planetă.

Româniaa, alături de Polonia și Bulgaria, este una dintre exportatoarele de forță de muncă pentru activitățile agricole din Germania. Acolo merg anual circa 300.000 de lucrători sezonieri pentru muncile agricole. Măsura restricționării intrării în Germania a munictorilor sezonieri au fost criticată aspru de fermierii germani. Aceştia au spus că fermele lor au nevoie urgentă de muncitori.

După ce a luat atitudine în privința ușurinței cu care românii sunt trimiși în Germania, Gigi Becali a spus că nu e de acord nici cu interzicerea oamenilor de a merge la biserică în noaptea de Înviere. „Sănătate nu există fără Paște, fără Hristos. Nu există nimic, e zero totul”, a spus finanțatorul FCSB.