Gheorghe Hagi, nominalizat de FIFA printre cei mai buni „decari” din istoria Cupei Mondiale. Ce concurență strălucitoare are „Regele”

Gabriel Peneș 15.09.2022, 11:41
Gheorghe Hagi, nominalizat de FIFA printre cei mai buni „decari” din istoria Cupei Mondiale. Ce concurență strălucitoare are „Regele”

Gheorghe Hagi, nominalizat de FIFA printre cei mai buni „decari” din istoria Cupei Mondiale. Liderul „Generației de Aur” rămâne și la 57 de ani un nume uriaș pe care istoria acestui sport îl va pomeni pentru totdeauna. Iar una dintre dovezi este faptul că „Regele” se află printre cei 16 jucători dintre care FIFA i-a rugat pe fani să-l aleagă pe cel mai bun „număr 10” din istoria Cupei Mondiale. Iar alături de Gică Hagi se află alte nume de legendă ale sportului cu balonul rotund.

Gheorghe Hagi, nominalizat de FIFA printre cei mai buni „decari” din istoria Cupei Mondiale

Gheorghe Hagi, nominalizat de FIFA printre cei mai buni „decari” din istoria Cupei Mondiale. Fostul căpitan al naționalei ne-a încântat zilele, dar și nopțile de-a lungul carierei sale. Inclusiv cu meciurile deja „de colecție” de la cele trei Cupe Mondiale la care România a participat consecutiv, 1990, 1994 și 1998. De 24 de ani, microbiștii mai trăiesc emoțiile unui campionat mondial doar prin prisma amintirilor legate de Hagi și de colegii săi din „Generația de Aur”.

Cine poate uita golul de kinogramă din meciul cu Columbia? Dar cel contra Argentinei? Dar pasele de geniu către un Răducioiu sau Ilie Dumitrescu ori driblingurile ce secerau adversarii pe metru pătrat? Gheorghe Hagi, indiferent de preferințele subiective ale unora sau altora, chiar a jucat și a făcut aceste lucruri la trei Cupe Mondiale. Alții, poate chiar mai talentați, au rămas, din păcate, doar la stadiul de „ce-ar fi fost dacă?”, dar nu s-au confruntat niciodată cu realitatea unei asemenea competiții majore.

Ce concurență strălucitoare are „Regele”

Anul acesta, Cupa Mondială se va desfășura, în premieră, într-o țară arabă, Qatar, dar și în perioada de toamnă-iarnă, 20 noiembrie – 18 decembrie, în locul obișnuitei veri. FIFA s-a gândit ca înaintea competiției să solicite fanilor alegerea fotbalistului preferat din istoria competiției care a purtat tricoul cu numărul 10. Iar printre cei 16 nominalizați se află și Gheorghe Hagi.

Alături de Regele” fotbalului nostru, pe lista afișată de contul oficial al Cupei Mondiale se regăsesc adevărate legende ale acestui sport, nume precum Pele, Diego Armando Maradona, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Juan Roman Riquelme, Rui Costa, Valderrama, Francesco Totti sau Jay-Jay Okocha. Totodată, pe listă sunt și decari mai „actuali” precum Mesut Ozil, Eden Hazard, Wesley Sneijder, James Rodriguez, Kaka și, bineînțeles, Lionel Messi.

De curând, Gheorghe Hagi a sărbătorit 40 de ani de la debutul său pe prima ligă fotbalistică a țării, într-un meci CS Bacău – Farul Constanța din 11 septembrie 1982, pe când avea 17 ani, 7 luni și 7 zile. El a rememorat cu emoție acel moment ce a însemnat startul unei cariere strălucitoare.

„Important este că tot ce văd în spate este bine și frumos. Sunt mândru de tot ce am făcut şi de aceea nu am de ce… tot ce văd în spate e frumos, am servit fotbalul aşa cum trebuie. L-am reprezentat cum trebuie. Am făcut totul”, a mărturisit Hagi, potrivit independentonline.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....