Gheorghe Dincă, din nou în fața procurorilor DIICOT. La ce noi teste îl supun anchetatorii

Redacția IMPACT 11.10.2019, 13:09
Gheorghe Dincă, din nou în fața procurorilor DIICOT. La ce noi teste îl supun anchetatorii

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, ajunge din nou în fața procurorilor DIICOT. El a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente, dar ancheta continuă cu alți pași procedurali prevăzuți de lege și necesari înainte de trimiterea în judecată.

Continuă ancheta în cazul Caracal, în care principalul suspect este Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a răpit și apoi a ucis două adolescente: Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Procurorii DIICOT au cerut în acest caz și sprijinul FBI. Procurorii federali americani și-au trimis reprezentanți în țara noastră pentru a-i analiza profilul psihologic al lui Dincă. În prezent, bărbatul este expertizat psihiatric, pentru a se constata dacă a avut sau nu discernământ.

Dar mai sunt și alte proceduri în anchetă.

La ce teste îl supun procurorii DIICOT pe Gheorghe Dincă

Decizia luată de anchetatorii, în urma reconstituirii crimelor din Caracal. Ce se întâmplă, acum, cu Gheorghe Dincă
 

Gheorghe Dincă a fost scos din spitalul Penitenciarului Jilava și adus, vineri dimineață, la sediul DIICOT. Procurorii vor să verifice istoricul apelurilor din telefonul său, contactele și mesajele.

Această procedură face parte din percheziția informatică. Aceasta se desfășoară, potrivit legii, în prezența principalului suspect. Anchetatorii vor să afle tot ce se poate din telefonul său: ar putea afla, de exemplu, dacă a avut complici sau nu sau dacă a comis și alte crime.

Percheziția informatică are loc în prezența lui Gheorghe Dincă și a avocatului său.

Gheorghe Dincă este acuzat de viol, trafic de minori și omor calificat. La prima vedere, riscă o pedeapsă uriașă, dar lucrurile s-ar putea dovedi mai complicate de atât.

Procurorii trebuie să vadă prima dată dacă bărbatul a avut discernământ. Apoi trebuie să demonstreze dacă uciderea fetelor a fost premeditată sau a fost doar un gest de moment.

El susține că le-a ucis pe cele două adolescente. Dar dovezile adunate din teren de anchetatori de la sfârșitul lunii iulie și până acum nu probează în totalitate acest lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe