Gestul comis de Bogdan Drăghici la Ambasada Rusiei face înconjurul lumii. Ce scrie presa internațională

Cătălina Burghelea 06.04.2022, 11:57
Gestul comis de Bogdan Drăghici la Ambasada Rusiei face înconjurul lumii. Ce scrie presa internațională

Sinuciderea avocatului român Bogdan Drăghici de la Ambasada Rusiei în București, de miercuri dimineața, a făcut înconjurul lumii. Imaginile și înregistrarea video apărute înainte de sosirea pompierilor, care arată partea din față a mașinii în flăcări, în timp ce șoferul a rămas blocat în interior, fac furori în mass-media. Iată ce a scris presa internațională despre gestul comis de român.

Sinuciderea lui Bogdan Drăghici la Ambasada Rusiei din Capitală a ajuns în presa internațională

Bogdan Drăghici a devenit cunoscut în țara noastră ca un luptător pentru drepturile taților, de aici și numele asociației pe care o conducea (T.A.T.A), însă, ani mai târziu, au ieșit la lumină fapte care au îngrozit opinia publică. După mai multe plângeri și procese în instanță, marți, 5 aprilie, primise o condamnare de 15 ani și patru luni la închisoare pentru că și-ar fi molestat fiica vitregă.

Ce au relatat jurnaliștii străini

Nu doar România a fost șocată de gestul avocatului Bogdan Drăghici, ci toată lumea. Presa internațională a scris despre acest caz șocant. Spre exemplu, agenția de știri Reuters a relatat că „un șofer a decedat după ce a intrat cu mașina în poarta ambasadei Rusiei din București. Înregistrarea video apărută înainte de sosirea pompierilor arată partea din față a mașinii în flăcări, în timp ce bărbatul a rămas blocat în interior. Nu este clar dacă a fost un accident sau un gest intenționat. Incidentul vine după ce, în ultimele săptămâni, mai multe ambasade rusești din alte părți ale Europei au fost vizate de protestatari furioși din cauza invaziei din Ucraina”.

„O mașină s-a izbit, miercuri dimineața, de poarta Ambasadei Rusiei din capitala României, a izbucnit în flăcări și a ucis șoferul. Sedanul a intrat în zid în jurul orei 6 dimineața, dar nu a pătruns în complexul ambasadei din București.”, titrează US News.

Cazul face înconjurul lumii

„Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în ambasada Rusiei din București.”, scrie și Times Now.

„Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei din București. Nu este clar dacă a fost un accident sau un gest intenționat. Polițiștii cercetează cazul și nu au dezvăluit identitatea șoferului.”, a anunțat DW, miercuri dimineață.

Știrea a fost preluată și de Jerusalem Post, care a scris că „Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în ambasada Rusiei din capitala României”. La fel și presa din India.

10 diplomați ruși, expulzați din România

Cu o zi înainte de incident, România a ordonat expulzarea a 10 diplomați ruși, în urma unui șir de sancțiuni lansate de Uniunea Europeană, formată din 27 de țări.

Ministerul român de Externe a declarat că acțiunile a 10 persoane din Ambasada Federației Ruse „contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

Zelenski a vorbit în Parlamentul României

Tragedia are loc la câteva zile după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, luni, parlamentului României, când a etichetat uciderea civililor din orașul Bucha drept „crimă de război” și a cerut sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Înainte de discursul său, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că „imaginile oribile” apărute după retragerea trupelor ruse din Bucha ne-au „revoltat pe toți”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...