Gest superb al unei primării din România. Fiecare angajat va avea grijă de un bătrân din oraș

Redacția IMPACT 30.03.2020, 17:59
Gest superb al unei primării din România. Fiecare angajat va avea grijă de un bătrân din oraș

La Roznov, în județul Neamț, Comitetul Local de Situații de Urgență a adoptat o decizie ca urmare a măsurilor adoptate de autorități cu privire la ajutorul care trebuie acordat în această perioadă persoanelor în vârstă din România.

Bătrânii din Roznov, ajutați autoritățile locale

În contextul limitării accesului în afara domiciliului pentru persoanele de peste 65 de ani, în conformitate cu Ordonanța militară nr. 4, autoritățile locale din orașul Roznov, județul Neamț, au adoptat măsuri de ajutorare a acestei categorii de vârstă.

Astfel, fiecare salariat al Primăriei Roznov va avea grijă de un bătrân, aflat în nevoie, pe perioada stării de urgență. Salariații Primăriei îi vor ajuta pe cei în vârstă să-și procure cele necesare- alimente, produse de igienă.

„Am lansat astăzi, în cadrul Comitetului Local de Situații de Urgență, Proiectul “Un angajat, un bătrân”, care prevede că, începând de luni, 30 Martie 2020 fiecare salariat al Primăriei Roznov, va “adopta” o peroană vârstnică aflată în nevoie, pe perioada situației de urgență. Aceștia vor menține permanent legătura cu persoanele vulnerabile, asigurându-le toate serviciile necesare ( relația cu autoritățile locale și cu medicii de familie, procurarea de alimente, produse de igienă, medicamente, în funcție de nevoile fiecăruia). Pe această cale invit să ni se alăture în acest proiect orice cetățean al orașului Roznov care dorește să aducă o mângâiere bătrânilor aflați în nevoi!”, au anunțat autoritățile locale din Roznov, potrivit observator.tv.

Coronavirus în cifre

Situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că 1.952 de români au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alți 47 și-au pierdut viața. 180 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19. Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe