Germania pregătește certificatele de imunitate. Cine sunt persoanele care le vor primi

Raluca Juncu / 03.04.2020, 18:28
Germania pregătește certificatele de imunitate. Cine sunt persoanele care le vor primi

Germania plănuiește să introducă anumite certificate de imunitate pentru cetățeni pentru a facilita o tranziție corespunzătoare către viaţa post-carantină. Cum ar putea funcționa aceste certificate?

Ce ar presupune certificatele de imunitate

Cetificatul de imunitate va indica faptul că o persoană care a fost diagnosticată cu COVID-19 este clinic sănătoasă și se poate reintegra în societate fără probleme., dar, mai ales, pot intra din nou, în câmpul muncii. Cercetătorii plănuiesc să testeze 100.000 de oameni, urmând să studieze în detaliu pacienţii care au reuşit să se recupereze.

În funcție de datele colectate de la aceste persoane se va stabili și în ce măsură Germania urmează să ridice restricțiile impuse pentru a ține în frâu răspândirea acestui virus în rândul populației.

„Avem în plan să introducem acest certificat de imunitate în care va fi consemnat modul în care oamenii care au suferit de această boală, anticorpii lor și, prin urmare, vom stabili în funcție de acesta în ce măsură pot să revină cât mai repede la viața normală de dinainte”, a declarat Matt Hancock, Secretarul de Stat pentru sănătate și îngrijiri sociale din Germania, potrivit The Telegraph.

Cu toate acestea, secretarul de sănătate a spus că este „prea devreme în știința imunității” pentru a putea introduce o astfel de schemă.

În ciuda faptului că Germania ocupă un loc destul de sus în ierarhia privind cazurile de îmbolnăviri, cu 88.808 îmbolnăviri, până la momentul transmiterii acestei știri, statul înregistrează cele mai mici rate de deces din Europa, având 1.193 de decese de la începutul acestei epidemii. Numărul celor vindecați a ajuns la 24.575.

Potrivit Agerpres, peste 63.000 din cei 80 de milioane de germani au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus până acum, în Germania. Germania şi-a crescut la circa 40.000 numărul paturilor din secţiile de terapie intensivă pentru bolnavii infectați, potrivit declarațiilor preşedintelui societăţii spitalelor germane (DKG), Gerald Gass.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI