George Simion provoacă un nou scandal în Parlament. „Președinte este acea caricatură”

Ana Anitoiu 22.02.2022, 13:26
George Simion provoacă un nou scandal în Parlament. „Președinte este acea caricatură”

George Simion provoacă un nou scandal în Parlament. Copreședintele AUR a jignit politicieni în timp ce i-a luat apărarea lui Dumitru Coarnă în urma schimbării lui din Comisia de Apărare, după ce acesta a votat moțiunea simplă inițiată împotriva ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu.

Ce a spus George Simion în Parlament

Schimbarea lui Dumitru Coarnă din Comisia de Apărare a fost o decizie politică a social-democraților. George Simion i-a luat apărarea spunând că actuala coaliție de guvernare nu face altceva decât să îi schimbe pe profesioniștii din comisii și l-a jignit pe președintele acesteia.

„Este inadmisibil ca un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de apărare, unde președinte este acea caricatură… Scoateți profesioniștii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, a spus George Simion.

George Simion provoaca un nou scandal in Parlament
George Simion. Inquam Photos/ Justinel Stavaru

Replica președintelui Comisiei de Apărare

Președintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Pavel Popescu, n-a rămas fără replică. A mers la rândul lui la tribună și a spus că este necesar să fie luate măsuri în acest caz și că Partidul Național Liberal va face o sesizare la Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru sancționarea lui George Simion.

„Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Donețk și Lugansk, este inacceptabil ca un coleg să vină, deci în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon să-și jignească colegii să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, a spus Pavel Popescu.

De asemenea, președintele Comisiei de Apărare i s-a adresat deputatului PSD Dumitru Coarnă și i-a spus că va fi simțită lipsa expertizei sale. Oficialul a menționat că nici el și nici colegii lui nu sunt responsabili de deciziile Partidului Social Democrat.

George Simion a anunțat că va avea loc un protest, duminică, 27 februarie, când participanții vor manifesta față de facturile prea mari și față de restricțiile impuse. Aceștia vor fi prezenți mai întâi în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Apoi, vor merge la Palatul Cotroceni pentru a cere demisia președintelui Klaus Iohannis.

Liderul AUR a precizat că s-au strâns peste un milion de semnături pentru suspendarea președintelui. George Simion a mai spus că își dorește un protest pașnic și că vrea ca ministrul Energiei să fie demis până duminică.

În urmă cu două săptămâni, George Simion s-a ales cu un dosar penal pentru ultraj deschis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce l-a agresat pe Virgil Popescu, în timp ce acesta susținea un discurs. Copreședintele AUR l-a îmbrâncit pe ministrul Energiei și l-a numit „hoț”, iar oficialul l-a numit la rândul lui „prost”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...