VIDEO

George Mihăiță spune cu ce probleme se confruntă când interpretează rolul din Clanul. „Ați zice: ăsta nu e Bebe Măcelaru!” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 08.05.2023, 18:01
George Mihăiță spune cu ce probleme se confruntă când interpretează rolul din Clanul. „Ați zice: ăsta nu e Bebe Măcelaru!” VIDEO EXCLUSIV

George Mihăiță este genul de actor care își conturează personajul, indiferent că vorbim de teatru sau de film, până în cel mai mic detaliu. De remarcat este faptul că și în roluri negative, maestrul știe să se facă iubit de public. George Mihăiță a povestit pentru Impact.ro ce presupune munca lui înainte de a intra pe platourile de filmare ale serialului “Clanul”, unde l-a făcut pe Bebe Măcelaru sau Tătuțu să fie autentic și să aibă un limbaj natural, fără să aibă o exprimare forțată.

George Mihăiță nu a dat casting pentru rolul din ”Clanul”

George Mihăiță este singurul actor din “Clanul”, care nu a dat casting, experiența lui fiind una uriașă, care nu mai are nevoie de confirmare. De-a lungul timpului, el și-a uimit inclusiv colegii de breaslă, dar și telespectatorii, cu modul în care își însușește rolurile, reușind uneori să fie confundat cu personajul pe care îl interpretează. Drept urmare, actorii tineri sunt onorați să îl aibă în preajmă și chiar sunt dornici să primească feedback despre munca lor.

“Chiar în film uneori mă roagă colegii mei tineri să-mi spun părerea despre replica lor. Ei sunt atât de drăguți și atât de deschiși și atât de curați sufletește, încât au tot sprijinul meu”, ne-a spus maestrul.

George Mihăiță spune cu ce probleme se confruntă când interpretează rolul din Clanul. „Ați zice: ăsta nu e Bebe Măcelaru!”/ EXCLUSIV VIDEO
George Mihăiță interpretează rolul lui Bebe Măcelaru în searialul „Clanul”.

“Ca să înțeleagă telespectatorul anumite nuanțe, trebuie să le joci”

George Mihăiță recunoaște că alocă timp suficient pentru a învăța și pentru a repeta rolul, astfel încât atunci când ajunge pe platourile de filmare ale serialului Clanul, difuzat în fiecare duminică, de la ora 20.00 la Pro TV, nu îl mai surprinde nimic.

Dacă m-ați vedea interpretând o scenă sau citind-o, ați zice: ăsta nu e Bebe Măcelaru! Atât de greu este să intri în topica personajului, în agramatisme, în felul lui de a vorbi. A învăța textul care este al naibii de frumos, dar al naibii de greu. I-am dat lui Bendeac o replică mai mare așa, de vreo 12 rânduri, cu întorsături de cuvinte, se uită: “ca s-o zic ca aici, îmi trebuie o săptămână”. Da, așa îmi trebuie și mie, norocul meu că eu, de exemplu, învăț, eu știu ce am timp de 2 săptămâni de acum încolo, dacă am 5 zile, eu le știu, pentru că dacă nu se așează replica, să pară normală, e un parcurs greoi până atunci”, a spus George Mihăiță, pentru Impact.ro.

Mai mult, fiecare replică este însoțită de mimica aferentă.

“E atât de bine scris, încât eu prima oară nu citesc decât cu pix lângă mine și-mi notez. Mă trimite scriitura uneori la gesturi, la fel de a fi, de a privi, de a zâmbi, de a fi dur și-mi notez. Aici privesc lent, multe sunt gândite, nu e așa: hai la filmare! Nu, dacă nu vii cu lecția pregătită de acasă și în discuțiile cu regizorii care sunt foarte bune înainte de filmare, nu ar ieși ce a ieșit! Și atunci normal că trebuie să stau, cred că am prins rolul, personajul, cred că l-am prins și atunci ești așezat pe el și știi un personaj cum îl ataci din scriitură, scriitura te trimite acolo, cum îl privești, cum îl asculți, adică poți domina numai ascultând. Ca să înțeleagă telespectatorul anumite nuanțe, trebuie să le joci și asta e și bucuria”, ne-a povestit George Mihăiță cum a reușit să asimileze personajul principal din serialul de la Pro TV.

I se întâmplă să fie confundat cu persoanjul

De-a lungul timpului, George Mihăiță are în CV multe roluri negative interpretate în piese de teatru sau în filme. Nici în “Clanul” nu face excepție. Reușește să fie atât de credibil când este în lumina reflectoarelor, încât nu doar oamenii obișnuiți, care îl urmăresc pe micul ecran, ajung să îl confunde cu personajul.

“De obicei, fiind atât de bine scris, mă trimite scriitura către reacții ale mele și se conturează personajul, plus că eu jucând roluri negative pe teatru și chiar și pe film, am căutat, m-am gândit cum am interpretat atunci. Colega mea, mi-a spus după ce m-a văzut într-o piesă, “Pocker”: “Tu așa ești și în viață? Adică atât de rău? Atât de dur? Atât de odios ești?” Păi nu suntem colegi de atâta timp? Cum sunt? “Ești băiat bun!” Tot așa, am intrat într-un magazin și am stat vreo 10 minute de vorbă cu vânzătorul și zice: “Domne, stăm de 10 minute, dumneata ești băiat bun, cum de ești așa de rău pe film?”, a povestit amuzat, pentru Impact.ro, George Mihăiță.

VIDEO: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe