Gazon de 2,2 milioane de lei pentru Euro la București. Ce investiții se mai fac la Arena Națională

Nicu Stan, Anca Lupescu 23.04.2021, 16:00
Gazon de 2,2 milioane de lei pentru Euro la București. Ce investiții se mai fac la Arena Națională

Gazon de 2,2 milioane de lei pentru Euro la București. Ce investiții se mai fac la Arena Națională pentru evenimentele sportive ce vor urma să aibă loc acolo.

Arena Națională așteaptă jucătorii de la Euro 2020 cu gazon ecologic, nestresat, produs în Italia. Cât a costat

Gazon de 2,2 milioane de lei este ultima investiție pentru Euro la București. Primăria Bucureștiului a terminat lucrările de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, stadion unde vor fi găzduite cele patru meciuri din Campionatul Euro 2020, care ca avea loc în această vară, a anunțat Primăria municipiului București.

Vechea suprafaţă de joc a stadionului Arena Națională a fost înlocuită cu un gazon hibrid, adică natural şi sintetic. Montarea noului gazon a durat aproximativ două săptămâni şi a costat nu mai puțin de 2,2 milioane de lei, fără TVA, în acești bani intrând procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă.

Euro 2020 trebuia sa aiba loc anul trecut
Euro 2020 trebuia sa aiba loc anul trecut

Cultivarea gazonului, ecologică

Producția de gazon hibrid a fost făcută de o pepinieră localizată în Cusago – Italia, potrivit protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat arenelor sportive.

Cultivarea a urmat un program ecologic ce presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă pe cât se poate utilizarea pesticidelor chimice.

Cum  ajuns gazonul pe Arena Națională. Așa a fost transportat din Italia

De asemenea, livrarea gazonului s-a făcut cu camioane frigorifice pentru reducerea, pe cât posibil, a condițiilor de stres a gazonului după recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, și alte investiţii necesare pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a meciurilor de la Euro 2020.

Ce s-a mai făcut pe Arena Națională în vederea bunei desfășurări a meciurilor Euro 2020

”Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020”, transmite, joi, Primăria Capitalei.

Astfel, au mai rămas de finalizat modernizarea sistemelor de informare a spectatorilor şi lucrările de reparaţii şi renovări. În plus, în perioada următoare se va realiza şi modernizarea nocturnei.

Programul meciurilor găzduite de Arena Națională:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C

Urmăriți Impact.ro și pe