Editorial

Gata cu foametea. Ce viermi, gândaci și insecte. Ea este rețeta delicioasă

Mihnea Tălău 29.07.2022, 18:30
Gata cu foametea. Ce viermi, gândaci și insecte. Ea este rețeta delicioasă

Pe vremuri era un banc bun. Ce fac oltenii când nu au ce face? Se dezbracă și își păzesc hainele! Cam tot așa au făcut și patronii unei cârciumi din Obor, care trag tare în meniu, pe o nouă „găselniță”. Cocktailul minune. Nu de băutură, ci de mâncare.

Amestec de mici, cartofi prăjiți și lapte

Dacă tot alimentația viitorului se concentrează pe cărăbuși și gărgăuni, asta când nu arde fabrica de carne artificială a lui Bill Gates, parcă ar merge un mix de mici, cartofi prăjiți și lapte. Da, ați citit bine. Totul amestecat, blenduit, cum ar spune bucătarii care își spun chefi…

Ne întrebăm firesc, cât să mai așteptăm până la apariția înghețatei de gulaș sau a tortului tiramisù de găluște.

Totuși trebuie să conștientizăm că e foame mare în lume. Cel puțin așa induc ideea mai marii planetei. Căci pe rețeta raționalizării apei, gazului, curentului, combustibilului, mare minune să nu ne aștepte și una a mâncării. Așa o sa ajungem să fim, toți de pe planetă, niște silfizi.

Primul pas a fost deja făcut. Mațele încep să ghiorțăie. Dacă și actrița și fostul model Nikole Kidman s-a îndopat pentru un pumn de dolari, cu niște greieri și ce or mai fi, chiar că o sa ajungem să îi tăiem mâna vecinului să îi luam gogoașa, dacă o ține prea încrâncenat.

 

Ăștia cu insecticidul sunt gata, falimentari

Vorba unui amic: ”Să interzicem aparatele și dispozitivele de combatere a insectelor. Ne iau mâncarea de la gură!”. Pe ăștia cu insecticidul îi paște falimentul.

Oricum, până la ora redactării materialului, fata cea bălaie, Greta Thunberg, nu s-a pronunțat, încă, dacă țânțarii și moliile reprezintă o alternativă optimă de nutriție. Cu eventualele specificații. Spre exemplu, că bolnavii de artroză la veioză nu trebuie să consume, delicioasele organisme, cu mai mult de trei ore înainte de culcare.

Oricum, viitorul bâzâie bine.

Până când vom fi obligați să consumăm astfel de delicatese, ar fi bine ca măcar la bufetul din Parlamentul României, unde mâncare care nu e gratis e aproape gratis, să includă și mixul blenduit, de mici, cartofi și lapte. Poate așa vor mai veni și parlamentarii cu picioarele pe pământ, printre insecte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...