Gabriela Firea, despre ce se va întâmpla după plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze. Ce categorie de români va fi supraimpozitată

Ana Anitoiu 21.03.2022, 15:59

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a vorbit despre ce se va întâmpla după plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale în România. Fostul primar general al Capitalei a spus ce categorie de români va fi supraimpozitată în perioada următoare.

Gabriela Firea, despre plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze

Potrivit ministrului Familiei, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, ce reprezentau mai bine de o jumătate din creșterea inflației în țară, va duce la o stabilizare a prețurilor de consum. Astfel, va crește puterea de cumpărare a românilor.

„Stopăm creşterile explozive de preţuri. Cetăţenii şi firmele trebuie să aibă protecţie în faţa liberalizărilor haotice. În forma finală a ordonanţei de urgenţă convenită în coaliţie, cetăţenii şi mediul de afaceri vor beneficia de protecţie pentru cel puţin 1 an de zile”, a scris Gabriela Firea, luni, pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea, despre ce se va intampla dupa plafonarea preturilor la energie electrica si gaze
O categorie de romani ar putea fi supraimpozitata

Cine va fi supraimpozitat, după plafonarea prețurilor la energie și gaze

De asemenea, Gabriela Firea a declarat că după această plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, vor fi supraimpozitaţi cei care vor specula tarifele. Ministrul Familiei a adăugat că în perioada următoare, companiile care produc gaze naturale din subsolul românesc le vor vinde la preţuri rezonabile pentru cetățenii României.

„Ministerul Finanţelor a identificat resursele financiare necesare şi a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populaţiei şi economiei naţionale”, a mai scris Gabriela Firea.

Fostul Primar General al Capitalei a adăugat că va continua colaborarea cu partenerii din Coaliţia de guvernare pentru o reglementare cât mai rapidă în domeniul comerţului cu carburanţi şi al asigurărilor auto, cu scopul de a fi reduse costurile de transport şi de a scădea astfel presiunea asupra inflaţiei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, vineri, că Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență referitoare la plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, pentru perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.

Vezi și: Noi prețuri la lumină și gaze naturale, de la 1 aprilie. Plafonarea tarifelor, aprobată de Guvern. Virgil Popescu: „De măsurile la energie electrică beneficiază 8 milioane de gospodării”

Anterior, miercuri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că Guvernul va veni în curând cu un mix de măsuri ce se va referi atât la energie și combustibil, cât și la alimente sau alte produse şi bunuri necesare.

Adrian Câciu a precizat că vor fi vizate de acest „mix de măsuri” şi companiile ce sunt afectate de sancţiunile impuse Rusiei după declanșarea războiului în Ucraina. Ministrul Finanțelor le-a transmis cetățenilor români să-și păstreze calmul și încrederea. El i-a asigurat că țara are stabilitate în ceea ce privește siguranța și economia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...