Furnizorii de gaze refac strategia dar cu condiții. Abonații nu vor mai putea renunța la contract

Gabriela del Pupo 24.01.2022, 15:13
Furnizorii de gaze refac strategia dar cu condiții. Abonații nu vor mai putea renunța la contract

Furnizorii de gaze adoptă o nouă strategie. În schimbul fidelității un client poate beneficia de prețuri bune la furnizarea de gaze, însă nu are dreptul de a renunța la contract. În schimb clientul primește garanția faptului că prețul de furnizare a gazelor nu se va modifica.

Furnizorii specifică “fix și 100% garantat pe întreaga durată a contractului”

Garanțiile sunt avantajoase însă furnizorul pretinde ca partea contractantă să nu schimbe termenii contractului. Oferta este deocamdată făcuta de MET Romania Energy.

“Garantarea prețului și a perioadei contractuale: obligația furnizorului de a nu denunța contractul și compensație de 60% din produsul dintre cantitatea rămasă de furnizat și prețul gazelor naturale, în cazul în care denunțați contractul înainte de termen. Prin acceptarea ofertei de către Consumator, în scris, acesta îşi exprimă în Garantarea prețului și a perioadei contractuale: obligația furnizorului de a nu denunța contractul și compensație de 60% din produsul dintre cantitatea rămasă de furnizat și prețul gazelor naturale, în cazul în care denunțați contractul înainte de termen. Prin acceptarea ofertei de către Consumator, în scris, acesta îşi exprimă în mod explicit angajamentul de a achita compensația prevăzută mai sus inclusiv în cazul refuzului de a semna contractul de furnizare” se arată în comunicat, conform economica.net

Pretul la gaze
Pretul la gaze

 

Contractul poate fi încetat dar se plătesc despăgubiri

Furnizorul de gaze oferă posibiltatea încetării contractului însă clientul se obligă la plata despăgubirilor.

“Contractul poate înceta în situațiile prevăzute în clauzele contractuale și/sau de legislația în vigoare. Contractul poate fi denunțat unilateral, cu anunțarea prealabilă în scris a furnizorului cu 21 zile calendaristice înainte de data de încetare şi cu aplicarea clauzei de garantare a prețului și a perioadei contractuale”

Clientul casnic poate denunța în 21 de zile contractul de furnizare a energiei electrice și poate și schimba furnizorul în acest interval de timp, gratuit și fără notificare, doar prin acceptarea unei oferte de la furnizorul către care migrează. Furnizorul nu are însă dreptul de a denunța unilateral un contract de furnizare cu o persoană fizică.

Urmăriți Impact.ro și pe