Funcții secrete pe Iphone 15. Trucuri pe care trebuie să le știi neapărat

Emanuela Pană 26.02.2024, 16:05
Funcții secrete pe Iphone 15. Trucuri pe care trebuie să le știi neapărat

Lumea digitală este într-o continuă schimbare, iar companiile vor să redefinească experiența utilizatorilor, aducând în prim-plan tehnologii de ultimă oră și funcții inedite. Cu un design care îți taie răsuflarea și performanțe care depășesc orice așteptare, noul model de Iphone ascunde și câteva secrete bine păstrate, despre care vom vorbi în continuare. Iată patru funcții secrete pe Iphone 15. 

Noul iPhone 15 are ”o nouă caracteristică grozavă” 

În luna septembrie, Apple a dezvăluit noile sale modele de iPhone și ceasuri inteligente. Cea mai importantă schimbare a fost cea impusă de Comisia Europeană, determinând faimoasa companie americană să adopte acum portul de încărcare USB-C. Gama iPhone 15 include patru dispozitive, cu prețuri care încep de la 799 de dolari. 

iPhone 15 aduce o noutate și în ceea ce privește controlul volumului, introducând un buton lateral ce substituie comutatorul tradițional. El poate fi personalizat pentru a activa camera telefonului sau pentru a răspunde la apeluri. Noua serie promite, de asemenea, o îmbunătățire a experienței vizuale. 

”Camera, care vă permite să vizualizați eventualele imagini 3D, aceasta este o nouă caracteristică grozavă. Însă, dacă intrăm mai în detaliu, cel mai important lucru este noul procesor grafic”, a declarat Tim Bajarin, iPhone analist. 

Citește și: Când apare iPhone 15 în România? Data oficială a lansării și prețurile noilor smartphone-uri

Funcții secrete pe Iphone 15 

iPhone 15 și iPhone 15 Pro au o mulțime de caracteristici noi, dar unele nu sunt la fel de evidente precum obiectivul cu zoom 5X și butonul Action. Dacă tocmai ai luat unul dintre cele mai recente iPhone-uri, ai la dispoziție mai multe opțiuni, setări și funcții decât îți dai seama. Iată câteva dintre ele.

Functii secrete pe Iphone 15
Functii secrete pe Iphone 15 de care probabil nu stiai

Setează o limită de încărcare de 80% 

Toate iPhone-urile moderne au o funcție de ”Încărcare optimizată”, dar iPhone 15 și iPhone 15 Pro îți permit să faceți un pas mai departe, impunând o limită de încărcare de 80%. 

Setează această limită și iPhone-ul tău nu se va încărca niciodată peste 80%. De ce ai face asta? Ei bine, bateriile reîncărcabile se degradează mult mai rapid atunci când sunt mereu încărcate complet, pierzând treptat capacitatea totală. Așadar, noua funcție poate prelungi semnificativ durata de viață a bateriei iPhone-ului tău. 

Dacă ești genul de persoană care nu rămâne mai niciodată fără baterie pe parcursul zilei, ar trebui să iei în considerare încercarea acestei setări. În aplicația Setări, mergi la Baterie > Sănătatea Bateriei & Încărcare > Optimizarea Încărcării. Vei vedea o opțiune pentru a alege între Optimizarea încărcării bateriei, Limita de 80% sau Niciuna. 

Funcții secrete pe Iphone 15: portrete automate pe 15 Pro

Deși a fost promovată ca o funcționalitate a iPhone 15 și 15 Pro, mulți oameni nu realizează că atunci când faci o fotografie cu o persoană, un câine sau o pisică în cadru, acesta va salva automat datele de adâncime necesare pentru a o transforma într-o fotografie de tip Portret. Vei ști că face acest lucru datorită simbolului ƒ din vizor. 

Nu trebuie să activezi modul Portret, doar fă poza. Apoi, poți deschide imaginea mai târziu în Aplicația Foto, atinge Editează și vei vedea din nou simbolul ƒ pentru a-ți permite să ajustezi cantitatea de efect Portret, relatează macworld.com. Ceea ce poate nu ți-ai dat seama este că poți face același lucru și cu obiectele.  

Vezi și: Trucuri pe Whatsapp. 8 funcții secrete pe care nu le știai

Deblochează obiective suplimentare în camera principală  

Această funcție este valabilă doar pentru iPhone 15 Pro. Acesta poate realiza imagini cu trei distanțe focale diferite folosind camera principală de 48 de megapixeli: echivalentul a 24 mm, 28 mm și 35 mm.  

Acestea ar trebui să fie activate în mod implicit, dar poți activa sau dezactiva ”lentilele” de 28 mm și 35 mm, după cum dorești. Deschide Setări > Cameră > Camera Principală și vei vedea comutatoarele pentru obiectivele de 28mm și 35mm, precum și opțiunea de a alege unul ca implicit. 

Când faci fotografii, atinge pur și simplu butonul de nivel de zoom 1x din aplicația Aparat foto pentru a schimba rapid obiectivul. Se va schimba între 1x (24 mm), 1,2x (28 mm) și 1,5x (35 mm). 

Funcții secrete pe Iphone 15: ascunde clopoțelul Mod silențios 

Odată cu adăugarea butonului Action pe iPhone 15 Pro, nu mai poți afla dacă telefonul este sau nu pe Mute doar uitându-te la poziția comutatorului Mute. Așa că Apple a adăugat un buton Control Center și o mică pictogramă ”Mute bell” în bara de stare, lângă oră. 

Dacă te deranjează asta, nu-ți face griji, îl poți ascunde. Deschide Setări > Sunet și aplicații acustice și vei vedea un comutator mare roșu pentru Mod Silențios în partea de sus, urmat de un comutator pentru ”Afișare în Bara de Stare”. Aceasta îți va permite să-ți pui iPhone-ul în modul silențios fără pictograma clopoțelului din partea de sus. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...