EXCLUSIV

Fuego, interviu emoționant de Sărbătorile Pascale, despre sacrificii și suferință: ”Am fost păcălit, am plâns, am făcut foamea”

Alexandru Catalan 01.05.2021, 15:46

Paul Surugiu Fuego, unul dintre cei mai valoroși artiști români, nu uită de unde a plecat. Despre acele vremuri grele, în care uneori d-abia avea ce pune pe masă, dar și despre părinții lui dragi, care au făcut un munte de sacrificii, ca să-l vadă strălucind în lumina reflectoarelor, solistul ne-a povestit, cu multă emoție, în interviul exclusiv pentru impact.ro.

Fuego, despre sacrificii și suferință

Îndrăgitul Paul Surugiu Fuego a trăit şi momente dificile în viaţă, părinţii lui făcând mari eforturi, inclusiv financiare, pentru a-l ajuta să reuşească în carieră: “Nu am probleme să-mi reamintesc, ba, dimpotrivă, privesc cu nostalgie și cu empatie în trecutul meu. Într-adevăr, ai mei au muncit enorm, s-au sacrificat pe ei, au făcut eforturi și au investit în educația mea, în formarea mea, în orele de canto cu George Grigoriu, în toate drumurile pe care le făceam săptămânal în liceu, în toate festivalurile, în primele materiale pe care le-am făcut la Turda. A fost o susținere necondiționată, sinceră și, chiar dacă nu le-a fost ușor nici lor și nici mie, sunt fericit că munca aceasta nu a fost în van. Am avut și clipe grele, la început de drum, am fost descurajat, am fost păcălit, am plâns, am făcut și foamea în unele zile în care mi-era mai greu cu banii, am stat în gazde, am dat din coate și am luptat, am învățat și mi-am ținut visul cu dinții, fără să calc de margine. Și astfel, cu muncă multă, am reușit. Și nu a fost vorba de lansare neapărat, ci am reușit să mă mențin, iată, de 25 de ani, fiind pe buzele oamenilor! Nu țin să mă laud eu, nu e genul meu și în general sunt un om modest!”, a spus Fuego pentru impact.ro.

”Pe atunci nu simțeam că mi-e greu!”

El susţine că nici perioada studenţiei nu l-a scutit de situaţii delicate: “Atunci a fost mai complicată financiar, deși tare frumoasă. Dar a trecut. Cred că mulți din cei care au avut ambiție și au reușit. N-au stat neapărat în puf și-au mâncat și-o singură merdenea pe zi, ca să poată să-și păstreze banii și pentru zilele care vin, bucurându-se de colegi și de perioadă! Pe atunci nu simțeam că mi-e greu! Asta era realitatea mea și trebuia să reușesc!”.

Fuego, interviu emoționant de Sărbătorile Pascale
Fuego și mama sa

Fuego şi-a răsplătit părinţii, care au făcut mari sacrificii, de dragul lui

Cât priveşte eforurile depuse de ai săi, Paul Surugiu Fuego le va fi mereu profund recunoscător: “Într-adevăr, peste timp, m-am revanșat față de ai mei, deși nu au așteptat asta vreodată! Și nu mă refer financiar, pentru că asta pică pe planul doi, ci ca satisfacție, ca împlinire pentru eforturile lor! Apoi i-am dus în lumea largă, să vadă, să cunoască, să se bucure și să nu mai ducă vreo clipă grija zilei de mâine sau a economiilor de vreun fel!”. Revenind la actualitate, Fuego consideră că actuala pandemie a schimbat nu doar obiceiuri sau o lume întreagă, ci şi pe el.

“Da, fără doar și poate m-am schimbat! Nu știu cât, cantitativ, dar cu siguranță sunt un alt om și văd lucrurile diferit. Sunt mai răbdător, am parte de-un echilibru pe care înainte îl lăsam în plan secund. Apoi am o nesiguranță de care sper să scap la un moment dat, pentru că nu-i benefică. Am învățat să văd altfel fiecare moment al vieții mele și să mă axez foarte tare pe ceea ce iubesc foarte tare”, ne-a spus artistul.

În plus, adaugă el, şi viaţa pare să i se fi schimbat radical. “Mi-am schimbat cumva și viața radical. Până în luna martie a anului trecut, eu eram permanent pe drumuri, la evenimente, la activități, la multele lucruri pe care le făceam. Ajungeam acasă mai rar și nu reușeam să găsesc timp pentru ceea ce îmi doream să fac. Dar viața era plină de agitație. În pandemie am înțeles ce înseamnă acasă! E frumos, e reconfortant și liniștitor, dar e greu să știi că ți-au pus lacăt vocației, că talentul tău e în paragină acum și că nu te mai poți bucura din plin de această profesie. Oricum eu unul sunt un luptător și merg mai departe cu fruntea sus! Asta mi-a mai schimbat pandemia în tot timpul acesta, capacitatea mea de a mă regenera. Înainte ea exista, acum e dusă la nivelul superior și știu sigur că sufletul meu are capacitatea să se reconfigureze. Am devenit mai apropiat de oamenii pe care nu puteam să-i caut prea des! Cred că am devenit și mai sensibil în tot acest răstimp! Am gătit mai mult și mă pasionează asta din ce în ce mai tare! Mă uit la nenumărate producții, filme și mă bucur tare că în anul acesta în care am trăit în pandemie, m-am dezvoltat pe mine mult mai intens și mai benefic! În rest, cu putere de muncă, pasiune înzecită și nenumărate idei și planuri! “, precizează tot el.

În copilărie, cânta în Biserică, înainte de Paşti

Fuego a făcut, la cererea impact.ro, şi o parelelă între Paşte şi Crăciun: “De această sărbătoare nu prea se fac cadouri, ca la Crăciun. Am în schimb amintiri din perioada asta, de neprețuit. Cadouri nu prea primesc și nici nu prea fac. Acum oferim cozonaci, pască, diverse dulciuri. În schimb mi-aduc aminte cum era când eram mic! Venea Săptămâna Mare și nu lipseam de la Denii. Mergeam la scuturat covoare, mergeam la cimitir, ne jucam intens și ne bucura mirosul de cozonac proaspăt din cuptor sau preparatele gătite înainte! Seara de Înviere era ca o magie și adoram să cânt în cor cu tot cartierul la biserica la care mergeam cu ai mei dragi!”.

În schimb, iată cadoul oferit cititorilor noştri şi fanilor săi de pretutindeni: “În prima zi de Paște, am pregătit o gală de colecție a emisiunii „Drag de România mea!”, de la ora 15.00, la TVR 2, unde o vom celebra cu fast pe mama mea adoptivă, pe doamna Irina Loghin, la cei 60 de ani de carieră artistică, într-un show cu emoție, dezvăluiri, surprize, prietenii ei dragi, copiii ei, muzica ei, dar și duete alături de mine! Nu ratați pentru că va spune tuturor, deși n-am provocat-o să facă asta, ce însemn eu pentru ea! S-aveți sărbători luminate! Hristos a înviat!”.

Urmăriți Impact.ro și pe