FSCB, noi probleme din cauza lui Gigi Becali. FIFPro s-a sesizat după umilința la care a fost supus Andrei Vlad. ”Sfătuim jucătorii să nu meargă acolo”

Andrei Cezar 05.08.2021, 10:15
FSCB, noi probleme din cauza lui Gigi Becali. FIFPro s-a sesizat după umilința la care a fost supus Andrei Vlad. ”Sfătuim jucătorii să nu meargă acolo”

Comportamentul lui Gigi Becali față de jucătorii de la FCSB a atras atenția Federației Internaționale a Fotbaliștilor Profesioniști. FIFPro s-a autosesizat după ce în presa din România a fost prezentat cazul portarului Andrei Vlad, cel care a fost înlăturat de la echipă de patron după meciul cu Șahtior Karagandy. Iată ce riscă să pățească FCSB din cauza atitudinii finanțatorului său.

FSCB, noi probleme din cauza lui Gigi Becali. FIFPro s-a sesizat după umilința la care a fost supus Andrei Vlad

Portarul roș-albaștrilor a gafat la primul gol primit în meciul cu Șahtior Karagandy din turul doi preliminar al Conference League. FCSB a pierdut în cele din urmă calificarea la loviturile de departajare (2-1 și 5-3 d.l.d.). Furia patronului s-a năpustit asupra jucătorilor imediat după meci, atunci când Gigi Becali l-ar fi sunat pe unul din oamenii din staff-ul echipei și i-a zis să pună telefonul pe speaker în vestiar.

Becali le-a reproșat mai multe lucruri fotbaliștilor, dar principala țintă a fost Andrei Vlad.

„Băi, Vlade, tu nici muște nu poți să prinzi!”, i-ar fi strigat Becali tânărului portar, după care a anunțat că de acum înainte Straton va fi titular.

„Cătăline, să te apuci să te antrenezi serios când te întorci acasă, numai în plonjoane vreau să fii! De luni tu o să aperi!” a fost mesajul patronului roș-albaștrilor.

Potrivit gsp.ro, audioconferința ar fi durat aproximativ o oră, timp în care finanțatorul roș-albaștrilor a analizat meciul și i-a criticat pe jucători.

Ulterior, Andrei Vlad a fost scos din lotul FCSB-ului și propus totodată Universității Craiova – echipa de la care a venit la FCSB –  pentru transfer. Înțelegerea a căzut, iar Vlad este în continuare sub contract cu roș-albaștrii.

Umilințele la care a fost supus goalkeeper-ul a atras atenția Federației Internaționale a Fotbaliștilor Profesioniști. FIFPro a luat legătura cu AFAN și le-a transmis că monitorizează atent situația jucătorilor de la FCSB.

„Aceste lucruri fac rău fotbalului românesc. Chiar dacă avem impresia că putem să ne porcăim aici, suntem priviți atent de cei de afară. Am primit zilele trecute din partea celor de la FIFPro un articol din GSP legat de situația lui Vlad de la FCSB. Au văzut ce se întâmplă și au întrebat dacă această este situația reală. Le-am explicat că așa este, ăsta este tratamentul la care sunt supuși”, a spus președintele AFAN Emilian Hulubei, potrivit sursei citate.

FSCB, noi probleme din cauza lui Gigi Becali. FIFPro s-a sesizat dupa umilinta la care a fost supus Andrei Vlad
FSCB, noi probleme din cauza lui Gigi Becali. FIFPro s-a sesizat dupa umilinta la care a fost supus Andrei Vlad

”Ei aleg să meargă”

„Noi, în general, sfătuim jucătorii să meargă sau să nu meargă la diferite cluburi.

Le prezentăm situația. Atunci ei aleg dacă semnează sau nu. Așa și cu jucătorii români. Am avut jucători care ne-au trimis contractele înainte să semneze cu FCSB. Noi i-am întrebat dacă își asumă riscurile la care sunt supuși. Ei aleg să meargă. Ce poți să faci mai mult? Când știi exact care e comportamentul și mergi, îți asumi un risc”, a spus Emilian Hulubei, potrivit GSP.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe