Frații Tate, eliberați din arestul Poliției. Ce a decis instanța în privința lor

Ana Anitoiu, Sorin Barbu 31.03.2023, 21:42
Frații Tate, eliberați din arestul Poliției. Ce a decis instanța în privința lor

Fraţii Tristan şi Andrew Tate au scăpat de arestul preventiv. Curtea de Apel București a hotărât, vineri seara, ca aceștia să rămână în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Frații Tate, în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a admis noile contestații ce au fost formulate de frații Andrew Tate și Tristan Tate și de cele două complice și a respins propunerea de prelungire a arestării preventive formulate de DIICOT.

Frații Tate și cele două persoane complice erau arestați din data de 30 decembrie 2022, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

„Admite contestațiile formulate de inculpații Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana împotriva încheierii din data de 22.03.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela și Radu Alexandra Luana de sub puterea mandatelor de arestare preventivă emise de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București, dacă nu sunt reținuți sau arestați in altă cauză”, arată decizia definitivă pronunțată de Curtea de Apel București.

Frații Tate nu scapă de arest
Frații Tate

Durata arestului la domiciliu pentru frații Tate

Instanța a înlocuit, astfel, măsura arestului preventiv pentru frații Tate și celelalte două persoane implicate în dosar cu arestul la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile, de la data de 31 martie, până la data de 29 aprilie, inclusiv.

Frații Andrew și Tristan Tate au fost acuzați de procurorii DIICOT de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Cei doi au fost arestați pe 30 decembrie 2022, după ce mascații au descins pe 29 decembrie la vila lor din Voluntari și au găsit teancuri de bani, arme și o gorilă din dolari. Anchetatorii au pus sub sechestru 15 maşini de lux şi 10 imobile, case şi terenuri deţinute de aceștia în România.

De cealaltă parte, avocatul fraților Tate, Eugen Vidineac, a spus că înregistrările pe care le au procurorii nu conţin elemente incriminatoare pentru clienții lui. Tristan a susținut la rândul lui că nu există dovezi împotriva sa și că este persecutat pentru că este bogat, în timp ce fratele lui a spus că statul încearcă să îi ia banii și mașinile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...