Foto de senzație cu păsări flamingo în România. Înaripatele roz au lăsat Aruba pentru țara noastră

Ioana Constantin 26.05.2021, 10:07

Foto de senzație cu păsări flamingo în România. Lacul Nuntași din județul Constanța surprinde din nou. După ce anul trecut a secat în totalitate în doar cateva luni iar imaginile oferite au fost unele desprinse parcă de pe suprafață selenară, acum, odată cu reumplerea lui cu apă s-a transformat în loc de odihnă pentru un grup de păsări Flamingo.

Păsări flamingo în România

62 de astfel de exemplare au fost putut fi observate pe suprafața lacului. Imaginile inedite au fost surprinse și mai apoi postate pe rețele de socializare de membrii Asociației Scutul Cinegetic și mai apoi de directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Oaspetii par să fi gasit pe lacul Nuntași mediul potrivit pentru un repaus de câteva zile, înainte să pornească spre Delta Dunării. Mai exact, apa puțin adâncă ce se încălzește mai repede favorizează dezvoltarea algelor și crustaceelor care constituie hrană pentru aceste păsări epuizate de o migrație lungă, aflate și în perioada de formare a perechilor.

Pasari flamingo in Romania
Pasari flamingo in Romania

Mulțumim Marin Ioniță, cofondator Scutul Cinegetic Natura Z, pentru semnalarea unui popas pe lacul Nuntași al unui grup de păsări flamingo în migrația lor spre Delta Dunării. Mulțumim domnului deputat Bola Bogdan pentru reabilitarea unui lac excelent pentru aceste păsări. Apă puțin adâncă care se încălzește mai repede favorizează dezvoltarea algelor și crustaceelor ce constituie hrană pentru aceste păsări epuizate de o migrație lungă, aflate și în perioada de formare a perechilor. Rugăm curioșii să se țină la distanță, ele nu trebuie speriate, delta încă nu le oferă condiții acestor păsări termofile (iubitoare de căldură), a declarat Adrian Bilba, director CMSN.

Păsările Flamingo au picioare lungi și subțiri și se deosebesc prin coloritul care variază de la roz până la roșu deschis, colorit ce se datorează bacteriilor din apă și beta carotenului din hrană. Ele stau adesea într-un picior pentru a conserva mai bine căldura corpului, mai ales că majoritatea timpului și-o petrec în apă.

Există şase specii de flamingo care traiesc în întreaga lume din Caraibe, America de Sud, America Centrală până în Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

Urmăriți Impact.ro și pe